9 pazīmes, kas liecina, ka sieviete neseko modei

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/zeafonso

Visādam gadījumam iepazīstinām ar to lietu sarakstu, kas kādreiz skaitījās modernas, taču pašlaik absolūti vairs nav aktuālas.

1. Pārāk mazs jeb pārāk piegulošs apģērbs - šodien mode tiecas uz eleganci, uz nedaudz pārspīlētām formām, uz mierīgu siluetu. Starp ķermeni un apģērbu jābūt nelielai telpai – vai tā būtu kleita, žakete vai tops. Un jāpiebilst, ka šādā apģērbā ir daudz vairāk sievišķības un noslēpumainības nekā apžmiegtajās kleitās, kas uzreiz atklāj visus noslēpumus un atklāj skatienam visus trūkumus.

2. Bikses ar pazemināto sēdvietu – tā saucamās “zuāvu” vai “afgāņu” bikses. Ielas modes tendences ir populāras, taču ne pārāk estētiskas. Jā, šīs bikses ir komfortablas un ērtas, taču šīs ērtības labāk pietaupīt kādam mājās pavadāmam vakaram, vasarnīcai vai atpūtai šaurā draugu lokā. Valkāt šādas bikses pilsētā nav ieteicams, turklāt parasti tās neglaimo figūrai un rada daudz jautājumu, kā šo apģērbu saskaņot ar citiem apģērba gabaliem.

3. Džinsi ar zemo jostasvietu – modē parādījās pirms gadiem desmit, taču tagad lielākoties visiem ir apnikuši un pat asociējas ar vulgaritāti. Un tas viss tāpēc, ka meitenes šādus džinsus valkā kopā nevis ar pagarinātiem topiņiem, kas maskē problēmzonas, bet tieši otrādi – drosmīgi atkailinot zonu zem jostasvietas un demonstrējot vai nu apakšbikšu maliņu vai... to trūkumu.

4. Sarežģīti aksesuāri: papēži – metamorfozes, “tanketes” un platformenes – tas viss ir palicis pagātnē, pirmskrīzes pārspīlējumu ērā. Šodien dizaineri uzskata, ka aksesuāru – gan kurpju, gan somiņu – formām jābūt lakoniskām un elegantām.

5. Somiņa, kas pieskaņota kurpju krāsai - šis kādreiz aktuālais modes noteikums jau sen ir atcelts, turklāt īpaši bīstami ir kurpju un somiņu komplekti, kas darināti no viena un tā paša materiāla, vienā krāsā un ar vienādu zīmējumu. Meitenes, kas izvēlas šādus komplektus, automātiski atzīst, ka neprot saskaņot aksesuārus.

Pat ja modes mākslinieki ļauj vaļu fantāzijai, tad tikai izvēloties materiālus – dodot priekšroku spilgtiem audumiem un ādas faktūrai; tajā pašā laikā somiņu un kurpju papēžu formas paliek tās pašas tradicionālās.

6. Neestētiskas uzacis - visā, kas skar ārējo izskatu, galvenais ir dabiskums. Vairs neskaitās moderni izplūkāt biezas uzacis vai iekrāsot bezkrāsainas uzacis.

7. Dižošanās ar “krāsainām spalvām” jeb, izsakoties precīzāk, - “a la padomju frizētava”: frizūra, kam raksturīgas dažādu dzelteno toņu izbalinātas šķipsnas. Ja jums nav vēlmes izskatīties par gadiem pieciem - desmit vecākai, tad nav iemesla izvēlēties sev šādu frizūru. Padarīt matus par dažiem toņiem gaišākus var, izvēloties pareizu krāsu gradāciju. Ja pēc tam matiem saglabāsies dabisks un veselīgs spīdums – lieliski! Taču – nekādas “dzelzsbetona” frizūras!

8. “Nail art” un – caurspīdīga laka uz nagiem - starp citu, pieaudzētie garie un ļoti garie nagi nekad nav bijuši modē, taču daudzas sievietes vienkārši nespēj atteikties no agresīva manikīra. Centieni izgreznot nagus dažkārt pārsniedz visas saprāta robežas: daži “glamūrīgie nagi” mēdz izskatīties visai atbaidoši.

    Kas attiecas uz caurspīdīgo rozā laku – to labāk atstājiet mazgadīgām skolniecēm, jo modē ir matētas un mierīgas krāsas.

    9. Mākslīgais iedegums - dramatisks bālums var būt pat skaists – lai atceramies kaut Ditu fon Tīzu -, taču kontrasts, kas rodas starp brūnu ādu un izbalinātiem matiem, jau sen skaitījies sliktas gaumes pierādījums.

      Iedeguma cienītājiem derētu atcerēties par dabiskā ādas toņa, acu krāsas, matu, skropstu un uzacu harmoniju, lai nepārspīlētu ar saules vannām un nekļūtu par “solārija upuru” uzskatāmu piemēru.

          KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
          Redaktors iesaka
          Nepalaid garām!
          Uz augšu