Skolniece palīdz aizturēt kabeļu zagļus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

13 gadus vecā Ieva viendien bija pamanījusi trīs kabeļu zagļus rosāmies skolas teritorijā Vecmīlgrāvī. Meitene redzēto nofilmējusi un pavēstījusi mātei, ar kuras palīdzību informēta skolas vadība un policija, tā šovakar vēstīja LNT raidījums „Degpunktā”.

Latvijas mobilā reportiere Ieva raidījumam pastāstīja, ka bija gājusi uz veikalu garām skolai, kad tās teritorijā ieraudzījusi trīs vīriešus. Tie kaut ko rakuši ārā no zemes.

Viņa pavērojusi vīru darbošanos ilgāk un sapratusi, ka viņi rok ārā no zemes vecus kabeļus. Trīs kabeļu zagļi bijuši, iespējams, alkohola reibumā un izskatījušies diezgan nekopti.

Redzot šādu rosību pie skolas, Ieva nolēma piezvanīt mātei, kura strādājot Rīgas pašvaldības policijā, un turpinājusi filmēt notiekošo.

„Es stāvēju, mierīgi filmēju, viņi man nepievērsa uzmanību. Tad es, protams, aizgāju prom, to visu nofilmējusi. Nākot atpakaļ, tur jau bija policija, aizturēja viņus un vecos kabeļu vadus aizveda līdzi,” stāstīja Ieva.

Kabeļu zagļi bija iepriekš sagatavojušies zādzībai, jo līdzi bija paņemti arī nolietoti bērnu ratiņi, lai guvumu pēc tam nogādātu krāsainā metāla uzpirkšanas punktā, vēstīja „Degpunktā”.

Tikmēr skolas vadība šodien raidījumam nekomentēja notikušo tās teritorijā, vien atzina, ka kabeļi piederot uzņēmumam „Lattelecom” un sen vairs netiekot izmantoti.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu