Pēctecis slavē bin Ladena "pieticību un labestību"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV nogalinātā terorista Osamas bin Ladena pēctecis "Al Qaeda" vadītāja amatā Aimans az Zavahiri uzskata, ka bin Ladens bijis ļoti pieticīgs, cēls, labestīgs un maigs, vēsta BBC.

Zavahiri savus slavinošos uzskatus par maijā Pakistānā nogalināto bin Ladenu paudis pusstundu garā video uzrunā, kas ievietota nozīmīgākajās islāmistu kaujinieku interneta vietnēs.

"Cilvēki nezina, ka šis vīrs bija maigs, laipns, ar smalkām jūtām, pat tad, kad dzīve bija grūta," saka az Zavahiri.

Az Zavahiri norāda, ka pirmo reizi bin Ladenu sastapis 1980.gadu vidū, kad abi cīnījušies pret padomju spēkiem Afganistānā. Šis kopā būšanas laiks viņam esot bijis "liels gods".

"Al Qaeda" jaunais līderis arī dalās atmiņās par brīdi, kad bin Ladens viņam paziņojis par dažu Zavahiri tuvinieku nāvi, - pasaulē pazīstamais terorists tad viņu esot apkampis un viņa acīs bijušas asaras.

Bin Ladens tāpat esot bijis ģimenes cilvēks, kurš lielu uzmanību veltījis tam, lai viņa bērni būtu labi izglītoti, par spīti tam, ka ģimene pastāvīgi pārcēlusies no vienas vietas uz otru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu