«Panamas dokumentu» dēļ Igaunijā neviena izmeklēšana nav sākta

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs trešdien paziņoja, ka pašlaik nav datu par to, kā Panamas advokātu biroja «Mossack Fonseca» dokumentu noplūdināšana varētu skart Igauniju, un ka līdz šim tiesībsargājošās institūcijas valstī nav ierosinājušas nevienu lietu saistībā ar tā dēvētajiem Panamas dokumentiem.

«Būtiska šīs informācijas daļa pagaidām nav publicēta, nepārtraukti tiek saņemta jauna informācija,» trešdien ministrs teica Igaunijas parlamentā.

Pevkurs norādīja, ka izskan brīdinājumi - informācija ietver vairākus gadu desmitus ilgu periodu, kas nozīmē, ka «Panamas dokumenti» var skart arī Igauniju, jo pagājušā gadsimta 90.gados valstī darbojās vairāki ārzonas pakalpojumu sniedzēji.

«Igaunijas izmeklēšanas institūcijas nav ierosinājušas nevienu lietu,» viņš paziņoja. Pevkurs piebilda, ka birojs, kurš nodarbojas ar datiem par iespējamu naudas atmazgāšanu, pašlaik apkopo informāciju, bet, ja tiks saņemti precīzāki dati un būs nepieciešamība, Igaunijas tiesībsargājošās institūcijas varēs sākt izmeklēšanu.

Panamas advokātu biroja «Mossack Fonseca» dati liecina, ka tā ārzonas uzņēmumiem bija septiņi klienti no Igaunijas, vēstīja laikraksts «Irish Times».

Savukārt ar klientiem Igaunijā ar «Mossack Fonseca» starpniecību saistīti 880 uzņēmumi, kuriem bija 80 akcionāru, tomēr patiesā labuma guvēju skaits ir 22, liecina «Irish Times» grafiskā redaktora Braiana Kilmartina izveidotā karte.

Jau vēstīts, ka no «Mossack Fonseca» datu centra nopludināti 11,5 miljoni nodokļu dokumentu, kuros redzams, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savus aktīvus no nodokļu iestādēm.

«Panamas dokumentos» minēti 12 pašreizējie vai bijušie valstu vai valdību vadītāji, tostarp Islandes un Pakistānas premjeri, Ukrainas un Ķīnas prezidenti un Saūda Arābijas karalis, kā arī tādas sporta un kino zvaigznes kā Džekijs Čans.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu