Alkohola ietekme uz lieko svaru (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Jebkurš svara kontroles konsultants un praktiski jebkura svara kontroles metode sevī ietver atturēšanos no alkohola vai alkohola lietošanas ievērojamu samazināšanu. Kādēļ tas tā ir, un kā alkohols ietekmē tavu svaru?

1. Alkohols organismā noārda vitamīnus, kā arī tādas vērtīgas vielas kā kalcijs, cinks, kālijs, magnijs un dzelzs. Tas savukārt ievērojami palēnina vielmaiņu, kā arī neļauj organismam uzņemt vielas, ko tas varētu uzņemt, ja tam netraucētu alkohols.

2. Alkohols satur salīdzinoši lielu kaloriju daudzumu, bet tajā pašā laikā - absolūti nevienu vērtīgu barības vielu. Piemēram, 100 gramos alus ir ~45 Kkal, 100 gramos vīna ir ~80 Kkal, bet 100 gramos stiprā alkohola (šņabis, rums, viskijs) ir ~260 Kkal. Tātad, izdzerot tikai puslitru alus, tu uzņemsi mazas ēdienreizes kaloriju daudzumu, bet, izdzerot litru, - kārtīgu pusdienu kaloriju daudzumu. Zinot, ka uzņemto kaloriju daudzumam ir tieša ietekme uz svaru, ir acīm redzami, cik liela ietekme alkoholam ir uz lieko svaru.

3. Alkohols palielina apetīti. Dažādi pētījumi pierāda, ka alkohola lietošanas laikā ievērojami palielinās arī ēstgriba, tātad - atkal palielināts uzņemto kaloriju daudzums.

4. Vienlaikus lietojot alkoholu un ēdot, organisms vispirms sadedzinās kalorijas, kas uzņemtas ar alkoholu, un tikai pēc tam - ar ēdienu uzņemtās vielas. Tas palielina iespēju, ka uzņemtā ēdiena enerģija netiks izmantota, bet gan tiks uzkrāta organismā tauku veidā.

5. Un visbeidzot - alkohols atūdeņo organismu. Ūdens ir ļoti svarīga lieta skaistumam, veselībai un cīņai ar lieko svaru - regulāri lietojot alkoholu, tu vienkārši traucē savam organismam zaudēt lieko svaru un sev - justies labi. Lai mazinātu šo alkohola ietekmi uz organismu, pēc alkohola lietošanas ieteicams izdzert pēc iespējas daudz ūdens vai arī alkoholisko dzērienu lietošanas laikā dzert tāpat arī ūdeni vai tēju.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu