Jāņu TOP 5

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzmanību, uzmanību! Steidzams paziņojums jāņubērniem. Līdz Jāņu vakaram palikusi viena nedēļa! Ierindā stāties un zaļumos – soļos marš!

Jā, patiešām, jau pēc nedēļas pakalnos, upju ielokos un dārzos jāņugunis pulcēs līgotājus. Bet ko īsti ņemt līdzi, pošoties dabā? "Tautas balss" piedāvā svarīgāko Jāņu lietu TOP 5.

Imants Vekmanis, tūrists: "Es skatos no kājnieku viedokļa. Tām lietām nevajadzētu būt smagām. Pirmkārt jādomā, kā iedegt, kā iekurt uguni."

Mūsu topa 5. vietā atgādinājums – neaizmirstiet izbrīvēt sirdī vietu Jāņu brīnumam.

Ilga Reizniece, folkloriste: "Ja pirmo reizi dara kaut ko, lai neizbīstas cilvēks un lai ielaiž sevī to Jāņa brīnumu, un tur jābūt iztukšotai, atbrīvotai vietai, kur klāt nestāvētu ikdienas steiga."

Jānis Zaržeckis, mediķis: "Noskaņa, tas ir vissvarīgākais, jo tas patiesībā ir laiks, kad dabas enerģētika ir visspēcīgākā."

Ilga Reizniece: "Arī cienasts. Jāņubērns nedrīkst iet tukšām rokām. Noteikti jābūt sarūpētam cienastam, vēlams paša gatavotam."

Kad esam padomājuši par svētku prieku un baudu vēderam, īstais laiks atcerēties – iespējams, līs kā pa Jāņiem. Tāpēc mūsu topa 3.vietā – izsargāšanās no lietus visos iespējamos veidos.

Imants Vekmanis: "Otra lieta, ko darīt, ja uznāk lietus. Tātad vai nu lietus jaka, man liekas, tas nav lietussargs, vai varbūt kāds cits lietus pleds."

Ilga Reizniece: "No ārpuses redzamās lietas. Noteikti ir kaut kas, ja ne pilns tautastērps, tad vismaz brunči vai linu krekls, vai kas tāds."

Nu Jāņubērni ir paēduši un siltumā, bet vai tad tikai ēdiens un dzērieni liks muti kustināt? Skaidra lieta – Jāņos ir jādzied.

Bet kas ir vis-vis-vissvarīgākais?

Jānis Zaržeckis: "Un pats pēdējais - nevar papardes ziedu palaist garām, jo Jāņi ir visauglīgākais laiks."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu