Ērģemes bērnunams naudu nav saņēmis (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ērģemes bērnunams joprojām nav saņēmis naudu, ko iestādei solīja pārskaitīt Harijs Egle. Viņš organizēja 29. augustā Smiltenē notikušo labdarības koncertu. Afišas vēstīja, ka naudu no pārdotajām biļetēm pārskaitīs bērnunamam krīzes centra izveidošanai.

"Pat necenšamies zvanīt Eglem. Mārīte Magone (Valkas rajona padomes galvenā speciāliste sociālās aprūpes jautājumos - redakcijas piezīme) teica, ka viņš neceļ klausuli," uz naudu vairs necer Ērģemes bērnunama direktore Jolanta Visocka.

Vakar "Ziemeļlatvijai" tomēr izdevās sazvanīt H. Egli. Viņš pasūdzējās par sižetu, ko par šo gadījumu veido LNT raidījums "Tautas balss" ("Piezvanīju un pateicu, - ja kaut viens vārds būs nepareizi, iesniegšu tiesā") un neatsacījās no solījuma pārskaitīt naudu Ērģemes bērnunamam.

"Ir tā, ka man vēl ir apmēram divarpus tūkstošus latu liels parāds mūziķiem. Cerība būs, bet tas nebūs no mūziķiem, bet no manis personīgi," teica H. Egle.

"Tautas balss" sižetu par šo gadījumu rāda šodien, 23. septembrī, pulksten 19.20. "Paši rīkojam labestības dienu divas reizes gadā, un labdarību LNT uztver kā svētu lietu. Ir jārunā par šādiem cilvēkiem un viņus jāpakaunina," par H. Egli saka raidījuma producents Guntars Gulbiņš.

"Tas nav pareizi, ka ar organizatoru netika noslēgts līgums," uzskata Valkas rajona padomes jurists, novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viesturs Zariņš. Ērģemes bērnunams ir Valkas rajona padomes iestāde.

"Līgums paredzētu atbildību vai uzliktu pienākumus. Mutiska vienošanās nav pierādījums," saka V. Zariņš. Valkas novada domes priekšsēdētājs Kārlis Albergs gan domā, ka labdarība ir brīvprātīga ziedošana, ko nevajag iegrožot ar līgumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu