Top Gear nākas atcelt pusmiljonu mārciņu vērtu filmēšanu Kazahstānā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Britu auto raidījuma «Top Gear» («Gāzi grīdā!») komandai nācies atcelt filmēšanu Kazahstānā, kas izmaksāja 500 000 sterliņu mārciņu (636 000 eiro).

Raidījuma vadītāji Rorijs Rīds, Edijs Džordans un Sabīne Šmica un vēl 40 cilvēku liela uzņemšanas komanda sestdien ieradās Maskavā, no kurienes plānojuši izlidot uz Kazahstānu.

Britu laikraksts «The Sun» vēsta, ka Kazahstānas un krievu aviosabiedrības «Aeroflot» starpā izcēlušos domstarpību dēļ plānotais lidojums ticis atcelts, tāpēc «Top Gear» vadītājiem un filmēšanas komandai nācies atgriezties Lielbritānijā.

Neveiksmīgais brauciens raidījumam izmaksājis 500 000 mārciņu un papildus nospriegojis raidījuma uzņemšanas grafiku, avīzei «The Sun» atklāja vārdā nenosaukts informācijas avots.

Britu raidorganizācijas BBC pārstāvis paziņojis, ka notikušais neesot raidījuma veidotāju vaina. «»Top Gear» komanda ne pie kā nebija vainīga. Viņu izmantotajai aviosabiedrībai netika dota atļauja veikt lidojumu no Maskavas uz Kazahstānu, tāpēc viņi atgriezās Londonā,» viņš norāda. «Viņi citā laikā dosies uz Kazahstānu, lai tur uzņemtu plānoto materiālu. BBC centīsies atgūt naudu par lidojumu.»

Raidījuma «Top Gear» jaunajā sezonā bez galvenajiem vadītājiem Krisa Evansa un Meta Leblanka piedalīsies autosacīkšu komentētājs Edijs Džordans, vācu sacīkšu braucēja Sabīne Šmica, žurnālists Kriss Heriss un televīzijas personība Rorijs Rīds.

Kā ziņots, BBC pagājušā gada martā atlaida «Top Gear» vadītāju Džeremiju Klārksonu pēc saķeršanās ar raidījuma producentu. Klārksons atzinies BBC vadībai, ka kliedzis un iesitis producentam Oisinam Timonam, kuru vēlāk aizveda uz slimnīcu, jo viņam bija pārsista lūpa.

Pēc notikuma BBC paziņoja, ka nepagarinās Klārksona līgumu, un Džeimss Mejs un Ričards Hamonds, solidarizējoties ar Klārksonu, arī pameta raidorganizāciju.

Tagad visi trīs gatavojas jaunam auto raidījumam «Amazon Prime» straumēšanas pakalpojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu