Pasniegtas Latvijas modes balvas par 2015. gadu.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar, 30. martā, sākusies Baltijas modes federācijas organizētā 24. Rīgas modes nedēļa, kura norisināsies līdz 3. aprīlim. RIGA FASHION WEEK atklāšanas pasākuma laikā restorānā Monterosso notika Sanktpēterburgas modes dizainera Stasa Lopatkina skate un tika pasniegtas Latvijas modes balvas par 2015. gadu.

Kopā šogad Modes balvas tika pasniegtas sešās profesionālajās nominācijās. Par gada debiju modes jomā tika atzīts zīmols Deeply Personal, kura dizainere Elīna Vanaga saņēma speciālo balvu no Itālijas dizaina institūta Instituto Europeo di Design - apmācību augstskolas vasaras kursos.

Par Gada kreatīvāko modes skati starp M-Couture un INCH2 žūrija izvēlējās zīmola M-Couture skati RFW 2015. gada rudenī Rīgas Biržā.

Oriģinālākais pagājušajā gadā izdotā dzīves stila un modes žurnāla vāks ir žurnāla Pastaiga septembra numura vāks, bet veikals ar interesantāko koncepciju, kurš tika atvērts 2015. gadā, – zīmola Amoralle veikals Brīvības ielā 33 (izcīnot uzvaru konkurencē pret zīmola One Wolf veikalu-studiju Lāčplēša ielā 10).

Par gada modes mākslinieci tika atzīta zīmola Nóló dizainere Viktorija Joniene (citas kandidātes šajā nominācijā bija Agnese Narņicka (One Wolf) un Anna Ledskalniņa (Anna Led).

Par ieguldījumu Latvijas modes industrijas attīstībā balva tika piešķirta modes vēsturniekam no Krievijas Aleksandram Vasiļjevam, kurš izdeva vairākas grāmatas par modi, to starp latviešu valodā, un pēdējo gadu laikā noorganizējis vairākas modes vēstures izstādes Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu