TOP 10: dārgākie kino automobiļi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RM Auctions

Ir kinofilmas, kurās bez galvenā varoņa ļoti būtisku lomu spēlē arī auto. Piemēram, vai tu spētu iedomāties Night Rider (Nakts bruņinieks) bez viedā automobiļa KITT vai triloģiju Back To The Future (Atpakaļ nākotnē) bez DeLorean DMC12, kas spēj ceļot laikā? Ja zini šīs filmas, tad noteikti ne.

 
Foto: Wikipedia.org/Terabass

10. DeLorean DMC-12 (Back To The Future)

Filmas vajadzībām tika kopumā uzbūvētas septiņas DeLorean DMC-12 laika mašīnas. Viena no tām 2011.gadā tika pārdota par 541 tūkstoti ASV dolāru.

Iegūtos līdzekļus saņēma bezpeļņas organizācija Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research, kas nodarbojas ar Pārkinsona slimības izpēti un ārstēšanas līdzekļu meklēšanu. Kā zināms, filmas galvenā varoņa Mārtija Makflaja atveidotājs Maikls Fokss sirgst ar šo slimību.

 
Foto: Wikipedia.org

9. Chitty Chitty automobilis (Chitty Chitty Bang Bang)

Mūzikla Chitty Chitty Bang Bang vajadzībām radītais Chity Chity automobilis spēj gan braukt, gan arī lidot. Lidošana, protams, ir nosacīta, taču tas pircējam netraucēja par šo vēsturisko eksponātu samaksāt 805 000 ASV dolārus.

 
Foto: Publicitātes foto

8. Shelby Mustang GT500 (Gone in 60 Seconds)

Nikolasa Keidža atveidotā Memfisa Reinsa iekāres objekts kinofilmā Gone in 60 Seconds (Nozust 60 sekundēs) ir 1969.gada Shelby Mustang GT500 ar 400 zirgspēku dzinēju.

Foto: Publicitātes foto

Filmas vajadzībām tika uzbūvēti trīs šādi auto, bet no tiem ir saglabājies tikai viens. Par Eleanoru nodēvētais izskatīgais muskuļauto 1 miljonu ASV dolāru vērtā darījumā īpašnieku atrada 2013. gadā.

 
Foto: RM Auctions

7. Duesenberg Model J (Spinout, 1966)

Mazāk zināms, taču tāpat ļoti iekārots ir šis 1929.gada Duesenberg Model J Dual Cowl Phaeton. Tas spēlējis lomu 1966.gada filmā Spinout līdzās rokenrola karalim Elvisam Preslijam. Pēc sekmīgas restaurācijas automobilis izsolē 2011.gadā pārdots par vairāk nekā 1,2 miljoniem ASV dolāru.

Foto: RM Auctions
 
Foto: RM Auctions

6. Porsche 911 S (Le Mans)

Porsche 911 ir viens no klasiskajiem ielas sporta auto, turklāt, pārdzīvojis daudzas paaudžu maiņas un modernizācijas, ir aktuāls arī šodien. Jo īpaši aktuāls ir 1971.gada Porsche 911 S, ko kinofilmā Le Mans lieto leģendārais aktieris Stīvs Makvīns. Makvīns, starp citu, bija ne tikai aktieris, bet arī sacīkšu braucējs - amatieris un klasisku auto kolekcionārs.

Par filmas Le Mans Porsche 911 S izsolē 2011. gadā tika samaksāti 1,37 miljoni ASV dolāru.

Foto: RM Auctions
Foto: RM Auctions

 
Foto: Aston Martin

5. Aston Martin DB5 (Goldfinger)

Slepenais aģents Džeimss Bonds nav iedomājams bez izskatīgas sievietes un ātra auto. Pirms 50 gadiem, kad aģenta 007 loma bija uzticēta Šonam Konerijam, Bonda auto bija neviens cits kā leģendārais Aston Martin DB5.

Foto: Aston Martin

1964.gada filmai Goldfinger tika sagatavoti divi īpaši DB5. Viens no tiem tika nozagts un nav zināms, kur atrodas, bet otrs - pārdots par 4,6 miljoniem ASV dolāru. Auto šobrīd izstādīts Union Savings Bank prezidenta Harija Jīgija privātajā muzejā.

 
Foto: Barrett-Jackson.com

4. Batmobile (Batman, TV seriāls)

Tops nebūtu pilnīgs, ja tajā nebūtu vismaz viena Betmobiļa. Šajā gadījumā tas ir braucamais no Batman TV šova, kas tika pārraidīts periodā starp 1966. un 1968. gadu.

Būtībā tā laika Betmobilis bija pārbūvēts Ford Lincoln Futura, taču tāpat ir viens no pazīstamākajiem un populārākajiem kino auto. 2013.gada janvārī, 47 gadus pēc šova pārraides beigām, auto tika pārdots par 4,62 miljoniem dolāru.

 
Foto: Wikipedia.org/Magnus Manske

3. Shelby Cobra Daytona (Redline 7000)

Vēl viens leģendārs Stīva Makvīna auto ir 1965.gada Shelby Cobra Daytona Coupe no tā paša gada kinofilmas Redline 7000. Šis auto ir slavens ne tikai ar lomu kino, bet arī ar panākumiem sacīkšu trasēs, jo savulaik bija vienīgais amerikāņu auto, kas spēja sakaut Ferrari.

Makvīna Shelby Cobra Daytona Coupe pārdots par 7,25 miljoniem dolāru.

Foto: Wikipedia.org/Bbarnes870

 
Foto: RM Auctions

2. Ferrari 250 GT California Spider (Ferris Bueller’s Day Off)

Ferris Bueller’s Day Off ir astoņdesmito gadu kinofilma par tā laika jauniešiem un viņu problēmām. 1961.gada Ferrari 250 GT California Spider, kas redzams filmā, 2008.gadā par 10,9 miljoniem ASV dolāru iegādājās radio personība Kriss Evans.

Foto: RM Auctions

 
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

1. Ford GT40 Gulf (Le Mans)

Visbeidzot dārgākais kino auto atkal ir no Stīva Makvīna filmu kolekcijas. 1968.gadā būvētajam sacīkšu Ford GT40 piešķirtā loma 1971.gada Le Mans filmā ir visai niecīga, taču 11 miljoni ASV dolāru ir lielākā naudas summa, kas jebkad samaksāta par kino automobili un automobili, kas būvēts Amerikā.

Var atzīmēt, ka gaiši debeszilais Ford GT40 nav tikai butaforija, tas 1968.gadā izmantots gan Lemānas izturības sacensībās Francijā, gan Deitonā, ASV.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu