Kas jāzina par svara samazināšanos (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Lai iegūtu slaidu figūru, svarīgi ir būt pacietīgam, regulēt slodzi un izvēlēties veselīgu pārtiku. Atgādinot par treniņu rutīnu un izpratni par sava organisma vielmaīņu, piedāvājam svarīgāko, kas jāzina par svara samazināšanos.

1. Liekais svars dabiskā veidā nepazūd ne vienas dienas, ne vienas nedēļas laikā. Pat ar stingru diētu vai regulārām fiziskajām aktivitātēm būs jāpaiet laikam, lai sāktos ķermeņa svara samazināšanās.

2. Jauniegūtā svara saglabāšana atkarīga no tā, kādā veidā svara samazināšanās notikusi. Piemēram, ja īslaicīgas diētas rezultātā, tad ir skaidrs, ka zaudētais svars ātri vien atgriezīsies.

3. Lieko svaru vienā noteiktā vietā bez ķirurģiskas iejaukšanās zaudēt ir grūti. Dabīgā un veselīgā veidā zaudēts zemādas tauku daudzums, visticamāk, samazināsies vienmērīgi pa visu augumu.

4. Mākslīga svīšanas intensitātes palielināšana treniņa laikā svara samazināšanos neveicinās. Svīšana ir vielmaiņas process, kā arī veids, kā organisms regulē organisma temperatūru. Treniņa laikā nav nepieciešams ģērbties siltāk, lai nodrošinātu lielāku svīšanu. Tas nepaātrinās svara zaudēšanu, bet gan veicinās pārmērīgu organisma sasilšanu un šķidruma zaudēšanu. Treniņa laikā jāģērbjas tā, lai justos maksimāli ērti un komfortabli. Tas paaugstinās treniņa efektivitāti, un tā rezultātā arī sadedzināto kaloriju daudzumu.

5. Pārmērīgi liela fiziska slodze nenodrošina svara samazināšanos. Fiziskajai slodzei ir jābūt tieši tik lielai, cik organisms ir spējīgs veikt, un tieši tādai, lai nerastos emocionāls diskomforts. Pretējā gadījumā šādas fiziskas aktivitātes būs iespējams veikt tikai īslaicīgi, jo zudīs gan veselība, gan pozitīvā attieksme pret konkrēto fizisko aktivitāti. Bet, kā jau minēts, īslaicīgām fiziskām aktivitātēm uz svaru nav praktiski nekādas ietekmes.

6. Visdrošākais veids, kā nodrošināt svara samazināšanos un jauniegūtā svara saglabāšanu, ir uzņemto kaloriju samazinājums uz veselīgākas pārtikas rēķina, un sadedzināto kaloriju daudzums fiziskās slodzes palielināšanas rezultātā. Turklāt šīm izmaiņām ir jābūt pastāvīgām, nevis īslaicīgām. Speciālisti iesaka sākt ar fiziskās slodzes palielināšanu. Viena pati uzņemto kaloriju samazināšana nedos ilgtermiņa rezultātus. Bez fiziskās aktivitātes palielināšanas tas veicinās vielmaiņas tempu samazināšanos, kā rezultātā ar laiku svars atgriezīsies.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu