Zviedrijā smagā metāla fanam piešķir invaliditāti (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijā kādam smagā metāla mūzikas fanam piešķirts invaliditātes pabalsts, jo ārsti nolēmuši, ka viņa atkarība no mūzikas rada darbnespēju, ziņo "Ananova".

Lēmums nozīmē, ka 42 gadus vecais Rodžers Tulgrēns valsts pabalstos saņems tūkstošiem Zviedrijas kronu, lai varētu apmaksāt savu 36 gadus ilgo aizraušanos.

Arī priekšnieks viņam ļauj darba laikā atskaņot griezīgo mūziku un dod brīvdienas, lai Tulgrēns varētu tikt uz koncertiem, ziņo Lielbritānijas laikraksts "Daily Mirror".

Tā beigusies Tulgrēna desmit gadus ilgā cīņa pat to, lai viņa "diagnoze" tiktu oficiāli atzīta par nopietnu trūkumu. Ar šo "slimību" viņš sasirdzis 1971.gadā sešu gadu vecumā, kad sācis klausīties britu rokmūziķa Ozija Osborna grupas "Black Sabbath" ierakstus.

"Daži varētu sacīt, ka man būtu laiks pieaugt un iemācīties klausīties cita stila mūziku, taču es to nespēju," sacīja Tulgrēns, ģērbies tradicionālajās metālistu drēbēs. "Smagais metāls ir mans dzīvesveids. Apstāklis, ka esmu tik ļoti aizrāvies ar šo mūziku, ietekmējis manu dzīvi tik ļoti, ka tā dēļ nācies pat pamest dažus darbus."

Papildus savai algai, ko viņš nopelna, strādādams pusslodzi restorānā par trauku mazgātāju, katru nedēļu apsēstais rokmūzikas fans saņems 900 Zviedrijas kronu (68 latus) disku un koncertu biļešu iegādei.

Tetovētais vīrietis no Zviedrijas dienvidu pilsētas Hesleholmas cer, ka tas segs izdevumus par spēlēšanu grupā "Silverland".

"Tā kā smagais metāls ietekmē tik daudzus viņa dzīves aspektus, Nodarbinātības dienests piekritis izmaksāt daļu Tulgrēna kunga algas invaliditātes pabalstos," apstiprināja Zviedrijas Nodarbinātības dienesta pārstāvis.

Dienests iesaistījies jautājuma risināšanā pēc tam, kad darba psihologi veikuši plašas pārbaudes un atzinuši viņu par invalīdu.

Tomēr citi Zviedrijas darba terapeiti iebilst: "Es domāju, ka tas ir ļoti dīvaini. Ja kāds ir atkarīgs no azartspēlēm, jūs taču viņu nesūtat uz zirgu skriešanās sacīkstēm. Mēs cenšamies ārstēt atkarību, nevis to atbalstīt."

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu