Apsūdzēts galvenais aizdomās turētais par jauna uzbrukuma plānošanu Francijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galvenajam aizdomās turētajam par jauna terorakta gatavošanu Francijā trešdien izvirzītas apsūdzības par dalību teroristu grupā, atklāja izmeklēšanai tuvu stāvoši avoti. Francijas pilsoni, 34 gadus vecais Reda Krikets, tika aizturēts pagājušajā nedēļā Parīzes priekšpilsētā Aržantejā. Pie viņa mājās tika atrastas sprāgstvielas un šaujamieroči.

Vēl divi aizdomās turētie saistībā ar uzbrukuma plānošanu aizturēti Beļģijā.

Vēl viens aizdomās turētais svētdien tika arestēts Roterdamā, Nīderlandē. Arī viņa mājās tika atrasta munīcija.

Krikets, kas, domājams, saistīts arī ar Parīzē notikušajiem teroraktiem, jūlijā Briselē aizmuguriski tika notiesāts par dalību džihādistu vervētāju tīklā, un viņam tika piespriesti desmit gadi cietumā.

Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka Kriketam bijusi nozīmīga loma tīkla finansēšanā ar naudu, kas iegūta no laupīšanām un zagtām precēm.

Tiek uzskatīts, ka ar šī tīkla starpniecību uz Sīriju devās arī par Parīzes uzbrukumu plānotāju uzskatītais Abdelhamids Abauds, kurš gāja bojā policijas operācijas laikā, un vēl viens no Parīzes teroristiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu