Mediju projektiem Latgales reģiona pierobežas teritorijās sadalīti 118 462 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) mediju atbalstam Latgales reģiona pierobežas teritorijās sadalījis 118 462 eiro, informēja fondā.

Lielākā summa - 34 025 eiro - konkursā atvēlēta uzņēmumam «Dautkom TV» projektam «100 labas domas Latgalei».

Kopumā konkursā atbalstīti deviņi projekti. Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs «Re:Baltica» saņēmis 22100 eiro Latgales žurnālistu apmācībai pētnieciskajā žurnālistikā un sadarbības veidošanai ar citiem reģionālajiem un nacionālajiem plašsaziņas līdzekļiem. Mediju spējas pilnveidos arī Daugavpils ebreju kopiena.

Dažādas summas, sākot no 5000 līdz 11 651 eiro, piešķirtas laikrakstiem «Ludzas zeme» un «Latgales laiks», radiostacijām «MG Latgolas Bolss» un «Divu krastu radio», kā arī uzņēmumiem «LER 8» un «DauTKom Plus» dažāda satura radīšanai.

Uzņēmums «Dautkom TV» bija uzvarējis arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes rīkotajā konkursā par televīzijas raidījumu veidošanu Latgalē krievu valodā. Par 20 tūkstošiem eiro uzņēmumam paredzēts veidot raidījumu «Par un pret» («Za i protiv»). «Dautkom TV» ir dibināts 1996.gadā un tā rīcībā ir arī laikraksts un divi interneta portāli. Uzņēmumā strādā 91 darbinieks, kanāla auditorija ir aptuveni 100 tūkstoši skatītāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu