Zviedrijā arvien plašāk tiek atzīmēti Latvijas valsts svētki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas valsts svētkos Stokholmas un apkaimes latvieši un Latvijas draugi pulcēsies tradicionālajā ekumēniskajā valsts svētku dievkalpojumā Ādolfa Fredrika baznīcā, informēja Ārlietu ministrija.

Savukārt pašu spēkiem rīkotais pasākums Stokholmā notiks sestdien, 22.novembrī. Klātesošos uzrunās Latvijas vēstnieks Zviedrijā Gints Jegermanis, bet svētku runu tajā ir aicināta teikt dzejniece Māra Zālīte.

Vienlaicīgi 22.novembrī uz sarīkojumu pulcēsies Gēteborgas latvieši. Svētku runu tajā teiks Zviedrijas Latviešu apvienības priekšsēdētājs Juris Rozītis.

Zviedrijas ziemeļos Ūmeo latvieši kopīgi svinēs valsts dzimšanas dienu 18.novembra vakarā. Šogad pirmo gadu latvieši kopā nāks arī Zviedrijas vidienē – Karlskūgā 22.novembrī.

Latvijas vēstniecība Zviedrijā 21.novembrī rīkos pieņemšanu diplomātiskajam korpusam, Zviedrijas sabiedrības un latviešu organizāciju pārstāvjiem, viesus cienājot ar latviešu alu un latviešu pavāru gatavotajām uzkodām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu