MINI domā par vēl dažiem jauniem auto (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Pašreizējie MINI markas saimnieki, BMW koncerns esot sācis izstrādāt janvārī Detroitā prezentētā MINI Beachcomber konceptautomobiļa sērijveida versiju.

Patlaban MINI dizaina studijā Minhenē ir sagatavoti divi Beachcomber sērijveida modeļa varianti. Par to, atsaucoties uz britu izdevumu Autocar un tā anonīmajiem avotiem, raksta Lenta.ru. Viens no automobiļa dizaina prototipiem ir ļoti līdzīgs gada sākumā prezentētajam konceptauto un nodēvēts par Moke, savukārt otrs - trīs durvju krosovers ar nosaukumu Canyon Coupe.

Moke ārējā dizaina un konstrukcijas galvenā atšķirības iezīme ir salīdzinoši brīvā pieeja salonam, jo to netraucē ne vidējais jumta balsts, nedz arī durvis, kādas tās iedomājamies tradicionālā izpratnē, proti, Moke aizmugurējās durvis veras pretējā virzienā. Pēc būtības Moke esot līdzīgs Honda Element krosoveram, vienīgi gabarīti ir pieticīgāki. Tāpat Autocar raksta, ka Moke būs sānu logi bez rāmjiem, nolaižams bagāžnieka vāka logs, kā arī izņemami jumta paneļi un tas ļaus baudīt sajūtas, kādas parasti sniedz tikai kabrioleti.

Mini Beachcomber concept
Mini Beachcomber concept Foto: MINI

Trīs durvju MINI Canyon Coupe turpretim būšot atsevišķās kultūrās un reģionos iecienīto pludmales bagiju līdzinieks - tas esot veidots uz saīsinātas Countryman platformas un, lai būtu lietojams arī kāpu izbraukāšanai, ir apgādāts ar mazā krosovera All4 pilnpiedziņas sistēmu.

Autocar raksta, ka lēmums par Moke un Canyon Coupe laišanu sērijveida ražošanā tiks pieņemts nākamā gada sākumā, kad MINI vadības rīcībā būs dati par pieprasījumu pēc Countryman, kurš tikai nupat sāk savas gaitas pie patērētājiem.

Mini Beachcomber concept
Mini Beachcomber concept Foto: MINI
Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu