Žans Pols Garlēns smaržu meklējumos

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz 17. jūnijam Melngalvju namā būs skatāma slavenās franču parfimērijas firmas "Guerlain" sarīkotā izstāde, kas iepazīstinās ar firmu, smaržu tapšanas vēsturi un populārākajiem parfīmiem.

Tās atklāšanā piedalījās arī pats firmas īpašnieks Žans Pols Garlēns, kurš neslēpa, ka savā mūžā kādu smaržu ir veltījis sievietei: "Smaržu "Shalimar" patiešām esmu gatavojis speciāli savai sievai, ar kuru kopā nodzīvojām divdesmit gadu. Mūsu laulības sākumā nekādi nevarēju saprast, kādēļ viņa nelieto smaržas. Izrādās, neviens aromāts viņai nebija pa prātam, taču mana kundze zināja, ka vēlas smaržu, kuras sastāvā būtu jasmīns un sandalkoks. Kad pēc ilgiem meklējumiem šīs sastāvdaļas atradu, tapa smarža "Samsara", kas manai sievai ārkārtīgi patika. Bet mūsu ģimenes vēsturē šis nav pirmais gadījums, kad vīrietis velta smaržas īpašai sievietei, piemēram, mans vectēvs savai sievai veltīja smaržu "Shalimar".

Savukārt firmas jaunākais aromāts "Insolence" tapis, iedvesmojoties no lieliskās Holivudas aktrises Hilarijas Svankas." Vecais kungs joprojām iespēju robežās ceļojot pa pasauli un meklējot jaunus aromātus. Visvairāk pie sirds viņam ejot dažādu ziedu aromāti, bet visnepatīkamākā šķietot metro smarža. "Diemžēl savā dzimtā esmu pēdējais parfimērs, jo manam dēlam ir veiksmīga advokāta karjera, savukārt par mazbērnu izvēli vēl nevaru spriest, lai gan viens no viņiem ir ļoti talantīgs," pauda sirmais kungs, smaidot piebilstot, ka viņa veidotie parfīmi atšķirībā no Patrika Zīskinda romānā "Parfīms" aprakstītajiem gan nevienu nemudinot nogalināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu