Policija Briselē īsteno jaunu pretterorisma operāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc šīsnedēļas teroraktiem Beļģijas policija Briseles Shārbēkas rajonā piektdien uzsākusi jaunu plašu pretterorisma operāciju, kura jau ir noslēgusies. Daži mediji vēsta, ka notikuši arī divi sprādzieni. Policija oficiāli paziņojusi, ka ir arestēts kāds vīrietis, kuram bijusi tieša saistība ar nupat briselē veikatjiem teroraktiem.

Kāds vīrietis, kas pārvietoja aizdomīgu mugursomu un nepakļāvās policijas prasībām, tika nošauts Šērbēkas rajonā. Veicot šādus reidus, Policija cenšas novērst turpmākus uzbrukumus pēc otrdienas sprādzieniem Briselē.

Vieta, kur norisinājās specoperācija, bija aplenkta. Ieradusies gan policija, gan militārie spēki un kinologi ar suņiem. Šērbēka ir tā pati apkaime, no kuras otrdien savā ceļā devās trīs islāma ekstrēmisti, kas sarīkoja sprādzienus Briseles lidostā.

Kratīšanās, ko policija Šērbēkā veica otrdienas vakarā, tika

atrasti 15 kilogrami sprāgstvielu un citi spridzekļu izgatavošanai izmantojami materiāli, kā arī teroristiskā grupējuma «Islāma valsts» karogs.

Kāds avots policijā pavēstīja, ka pašreizējā operācija esot saistīta ar ceturtdien notikušo terorista aizturēšanu Francijā. Parīzes Aržantejas priekšpilsētā aizturētā 34 gadus vecā Redas Kriketa dzīvoklī tika atrastas sprāgstvielas un šaujamieroči.

Kā ziņots, policijas operāciju laikā ceturtdien Briselē tika aizturētas sešas personas. Beļģu mediji piektdien ziņoja par septītās personas aizturēšanu, taču prokuratūra to vēl nav apstiprinājusi. Saņemtas ziņas, ka saistībā ar Briseles teroraktiem divas personas aizturētas arī Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu