Mazda MX-5 iegūst jauna tipa jumtu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mazda

Pasaulē vispārdotākais divvietīgais rodsters Mazda MX-5 Ņujorkas auto šovā debitēs ar jauna tipa salona pārsegumu - atvāžamu cieto jumtu, ko japāņi paši nodēvējuši par «retractable fastback».

Mazda uzskata, ka MX-5 RF uzrunās jaunus potenciālos pircējus atšķirīgā izskata dēļ. Automobilim ir krietni vien nolaidenāks jumts nekā standarta MX-5, citādāks izskats ar atvērtu salonu, un tikpat liels bagāžnieks kā modelim ar auduma jumta pārsegu. Citiem vārdiem sakot, MX-5 RF ir domāts cilvēkiem ar citādāku gaumi, bet ar vēlmi iegūt tieši to pašu auto.

MX-5 RF paredzēti tie paši 1,5 un 2 litru benzīna motori, kas ir MX-5 dzinēju paletē, pie tam bez standarta sešu pakāpju manuālās transmisijas RF modelim būs pieejams arī sešu pakāpju automāts.

Līdz ar RF modeli Mazda ir papildinājuši virsbūves krāsu paleti. Tajā cita starpā ietilpst Machine Grey tonis, ko Mazda dizaineri izvēlējušies, lai spilgtāk izceltu auto virsbūves formas un KODO jeb Soul of Motion dizaina valodu. Liela nozīme gan ir arī izmantotajai krāsas uzklāšanas metodei, ko japāņi dēvē par Takuminuri. Tā ir trīs pārklājuma slāņu tehnoloģija, kur starp pašu krāsu un lakas slāni ir atstarojošā kārta ar sīkām alumīnija pārsliņām. Tā kā šis slānis esot trīskārt plānāks nekā parasti, pārsliņas izkārtojas līdzeni un simetriski ar vienmērīgām atstarpēm, caur kurām pamanāms kļūst pamata krāsā iekļautais melnais pigments.

Machine Grey virsbūves krāsa būs pieejama ne tikai MX-5 RF, bet arī citiem Mazda klāsta modeļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu