Dienvidosetija atzīst Doņeckas un Luhanskas «tautas republikas»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Dienvidosetija atzīst Austrumukrainas prokrievisko separātistu pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas tautas republiku neatkarību, trešdienas naktī televīzijas un radio tiešraidē paziņoja Dienvidosetijas prezidents Leonīds Tibilovs.

Dienvidosetija un Abhāzija ir starptautiski neatzītas republikas, kas pasludinājušas neatkarību no Gruzijas.

«Dienvidosetijas tauta ir nogājusi to pašu ceļu, ko nogāja Donbasa iedzīvotāji. Mēs savām acīm esam redzējuši kara šausmas un nevarējām neatbalstīt cilvēkus, kuri pie mums vērsās pēc palīdzības un atzīšanas,» sacīja Tibilovs.

Viņš atzīmēja, ka Dienvidosetijas ārpolitiskajam resoram ir doti skaidri norādījumi dekrētu realizēšanai par Doņeckas tautas republikas un Luhanskas tautas republikas neatkarības atzīšanu.

«Dienvidosetijas Ārlietu ministrijai ir uzdots turēt roku uz pulsa, nodibināt diplomātiskās un citas attiecības ar šīm valstīm,» sacīja Tibilovs.

Prokrieviskie separātisti 2.novembrī viņu kontrolētajās teritorijās Austrumukrainā rīkoja Doņeckas tautas republikas un Luhanskas tautas republikas vadītāju un parlamentu vēlēšanas, kuras ir nosodījusi Ukraina un Eiropas Savienība.

Abhāzija un Dienvidosetija pasludināja neatkarību no Gruzijas 90.gadu sākumā, taču šīs separātiskās republikas pastāv ar Krievijas militāru un finansiālu atbalstu un tajās ir izvietots Krievijas karaspēks. Pēc 2008.gada kara ar Gruziju Krievija atzina Abhāziju un Dienvidosetiju par neatkarīgām valstīm, taču vēl tās atzīst tikai Nauru, Nikaragva un Venecuēla. Pārējā pasaule Abhāziju un Dienvidosetiju uzskata par Gruzijas sastāvdaļu de iure.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu