"Russia Today": CIP cietums atradās mežā netālu no Viļņas (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lietuvā atradies CIP slepenais cietums, ABC ziņām pavēstījis anonīms CIP avots. Kā šodien raksta "Russia Today", cietums esot atradies mežā, aptuveni 40 kilometrus uz dienvidiem no Viļņas, un tikai aptuveni 30 kilometrus no Viļņas starptautiskās lidostas. Cietums pastāvējis aptuveni gadu, līdz 2005.gadam, un tajā turēti vismaz astoņi ieslodzītie.

“Lietuva vienmēr darbojusies un darbojas kā Amerikas Savienoto Valstu pavadone,” uzskata Viļņas rātsnama opozīcijas politiskais darbinieks Aļģirds Paleckis. “Ja kādu dienu patiesība nāktu gaismā, Lietuva to argumentētu – mums ir priviliģētas attiecības ar ASV un mums par to jāmaksā, par NATO drošības un ASV Konstitūcijas piektā paragrāfa garantijām. Mūsu maksa ir karavīru sūtīšana uz Afganistānu un Irāku, un iespējamo cietumnieku izmitināšana.”

Lietuvas ārlietu ministrija noliegusi jebkādus pieņēmumus un baumas par CIP slepeno cietumu eksistenci Lietuvā.

Nesen klajā nākušais CIP paziņojums liecina, ka par terorismu aizdomās turētie ieslodzītie tikuši pratināti, kā arī satur detalizētu informāciju par pratināšanas metodēm.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu