Kā ēst pēc svētkiem? (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Nereti vairākas dienas ilgi svētki cilvēkam ir tas laiks, kad visgrūtāk sekot savai ēdienkartei, nepārēsties vai atteikties no alkohola lietošanas.

Sekas bieži vien ir nepatīkamas - svara pieaugums. Ja tas ir attiecināms arī uz tevi - nesatraucies, ievēro šos ieteikumus, veidojot savu ēdienkarti - nedēļu vai divas, lai atgrieztos pie iepriekšējā svara un atslogotu organismu!

1. Nebadojies! Badošanās strauji palēnina vielmaiņu, kas traucēs organisma atlabšanu.

2. Dzer daudz ūdens vai tējas! Liels daudzums apēsto saldumu un taukvielu svētkos aizkavē toksīnu izvadīšanu no organisma. 2-3 litri ūdens vai tējas dienā veicinās toksīnu izvadīšanu un ļaus justies labāk. Šai laikā nav ieteicams tējai pievienot cukuru.

3. Ēd augļus un dārzeņus! Pēcsvētku laikā katru dienu ieteicams apēst vismaz 700 gramu augļu un dārzeņu, lai apgādātu organismu ar vitamīniem, kas šai periodā ir tik ļoti nepieciešami.

4. Ēd pēc iespējas mazākas porcijas! Vairākkārtēja pārēšanās svētku laikā liek kuņģim izplesties, bet mazas porcijas - tieši otrādi - ļaus kuņģim sarauties.

5. Mazāk tauku un vairāk olbaltumvielu! Taukvielas ir ļoti svarīgas tavā ikdienas ēdienkartē, taču, ja svētku laikā uzņemts pārlieks tauku daudzums, ir ieteicams šīs uzturvielas uzņemšanu īslaicīgi samazināt līdz minimumam. Savukārt uzņemtais olbaltumvielu daudzums pēcsvētku periodā ir pēc iespējas jāpalielina - muskuļu, kas ir galvenie kaloriju dedzinātāji, attīstībai.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu