Dombrovskis: vēlētāji nobalsojuši par stabilitāti (134)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Vienotības" birojā šodien veikto vēlētāju aptauju rezultātus sagaidīja ar ovācijām un aplausiem, savukārt premjers Valdis Dombrovskis, kā ierasts, bija mierīgs.

Dombrovskis, komentējot aptaujas datus, žurnālistiem pauda pārliecību, ka tas nozīmē vēlētāju uzticību līdzšinējam valdības un koalīcijas darbam. "Vēlētāji ir nobalsojuši par stabilitāti," sacīja Dombrovskis. Premjeram aptaujas rezultāti nebija negaidīti, jo priekšvēlēšanu laikā sabiedriskās domas aptauju rezultāti parādīja, ka "Vienotības" reitingi aug.

Vienotības valdes loceklis Dzintars Zaķis portālam TVNET sacīja, ka apvienības valde šovakar tikai apspriedusi provizoriskos vēlēšanu rezultātus un priecājusies par tiem, taču nekādus lēmumus neesot vēl pieņēmusi. Lēmumi tiks pieņemti tikai tad, kad tie būs pēc iespējas kvalitatīvāk sagatavoti. Jautāts par apvienības rīcību šonakt, Zaķis teica: " Nekas neliecina, ka būtu jāsteidzas šonakt kaut ko iecementēt. Sagaidīsim oficiālos vēlēšanu rezultātus un tad ar prātu un pīpēšanu, kā saka mūsu senči.[/b]

Dombrovskis: Vēlēšanu rezultāti varētu būt nopietns arguments manis atkārtotai nominēšanai premjera amatam.

Vēlēšanu rezultāti varētu būt nopietns arguments Valsts prezidentam atkārtoti nominēt premjera amatam Valdi Dombrovski ("Vienotība"). To, komentējot aptauju rezultātus, žurnālistiem pieļāva Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL). Viņš arī apliecināja, ka ir gatavs pildīt premjera pienākumus.

Viņš pateicās vēlētājiem, kuri parādījuši uzticību tam darbam, kas līdz šim jau paveikts. Dombrovskis uzsvēra, ka jau šovakar uz Saeimas rezultātu izvērtēšanu pulcēsies "Vienotības" valde, bet rīt plānota tikšanās ar Zaļo un zemnieku savienību un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Paralēli sarunas tiks veiktas ar visiem Saeimā iekļuvušajiem spēkiem, uzsvēra Dombrovskis.

Kā ziņots, Saeimas vēlēšanās sestdien lielāko vēlētāju atbalstu ir guvušas apvienība "Vienotība" (PS, JL, SCP), "Saskaņas centrs" (SC) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina ziņu aģentūras LETA un izdevniecības "Dienas mediji" veiktā balsotāju aptauja pie iecirkņiem.

Aptaujā 33,48% jau novēlējušu cilvēku atbildējuši, ka balsojuši par "Vienotību", par SC - 21,84% vēlētāju, bet par ZZS - 19,87%. Apvienību "Par labu Latviju" (PLL) atbalstījuši 8,88% aptaujāto vēlētāju, bet apvienību "Visu Latvijai!"/"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 8,34% vēlētāju.

Komentāri (134)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu