83 gadu vecumā miris amerikāņu producents Ārons Spellings (6)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

83 gadus vecumā miris amerikāņu televīzijas producents Ārons Spellings, kurš radījis virkni populāru un ienesīgu televīzijas seriālu.

Spellings 18.jūnijā pārcieta insultu, taču pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas viņš atlaists mājās, kur piektdien nomira, pavēstīja viņa pārstāvis Kevins Sasaki.

Spellings ir radījis vairāk nekā 200 televīzijas šovus un seriālus, ieskaitot "Beverly Hills 90210", "Dynasty", "Charlie''s Angels", "Love Boat" un "Melrose Place".

Viņš iekļuvis Ginesa pasaules rekordu grāmatā kā visražīgākais producents, kas radījis vairāk nekā 5000 stundu televīzijas programmu.

Kaut arī kritiķi augstu vērtējuši tikai dažus no Spellinga garadarbiem, tie ir bijuši ļoti populāri un ļāvuši kļūt slaveniem tādiem aktieriem un aktrisēm kā Džūlija Robertsa, Hetere Loklīra, Luks Perijs un Džeisons Prīslijs.

Ziepju opera "Dynasty" ("Dinastija") ar Džoanas Kolinsas, Lindas Evansas un Džona Forsaita piedalīšanos ir rādīta visā pasaulē, un tas ir visvairāk skatītais televīzijas seriāls vēsturē.

Pats Spellings 1988.gadā intervijā žurnālam "People" sacīja, ka viņam pašam īpaši patīk seriāls "Charlie''s Angels", kas padarīja viņu turīgu un populāru.

Kaut arī ebreju imigrantu dēls Spellings uzauga nabadzībā, astoņdesmitajos gados, pēc "Forbes" aprēķiniem, viņa bagātība sasniedza 300 miljonus ASV dolāru (166,5 miljonus latu).

Spellingam ar viņa sievu Kendiju ir divi bērni - 33 gadus vecā Torija Spellinga un 27 gadus vecais Rendijs Spellings.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu