Māra Puisīte iekļuvusi ''British Open'' golfa turnīra astotniekā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija.

Gūstot vēl vienu Latvijas golfā līdz šim nebijušu panākumu, Latvijas amatieru čempione Māra Puisīte šonedēļ Anglijā izcīnīja vietu labāko astotniekā meiteņu ''British Open'' turnīrā, kur startēja pasaules spēcīgākās U-18 vecuma golferes, TVNET informē Latvijas Golfa federācija.

Puisīte ''''West Lancashire Golf Club'''' laukumā kvalificējās izslēgšanas turnīram, kur pārvarēja trīs kārtas un iekļuva ceturtdaļfinālā. Rīdziniece bija tuvu arī sensacionālai iekļūšanai pusfinālā, tomēr ceturtdaļfinālā pēc neizšķirti aizvadītām 18 bedrītēm tikai pārspēlē piekāpās francūzietei Rosanna Crepiat, kura ir iekļauta Eiropas izlasē cīņai pret ASV golferēm sieviešu golfā prestižākā komandu turnīra Solheim kausa junioru komandā.

Uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā pretendēja 144 spēlētājas, un, pēc rīkotāju atzinuma, šogad meiteņu “British Open” bija pulcējis visu laiku spēcīgāko dalībnieku sastāvu. Nevienai no spēlētājām handikaps nebija augstāks par 3,5, kas nozīmē, ka laukuma izspēlēšanai ar teorētiski nepieciešamo sitienu normu (PAR) golferei vidēji spēlē pietrūkst ne vairāk par 3,5 sitieniem.

Turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā Puisīte sasniedza dalītu sesto labāko rezultātu, otrajā kvalifikācijas dienā saglabāja vietu labāko 64 dalībnieču vidū un iekļuva izslēgšanas turnīrā, kur ik dienu bija jāizspēlē divi 18 bedrīšu mači, kas ir divreiz vairāk nekā lielākajā daļā turnīru.

Cīņā par vietu 1/16 finālā Puisīte pieveica spānieti Mandy Goyos, bet astotdaļfinālā iekļuva ar uzvaru pār vienu no Anglijas jaunajiem talantiem Bronte Law. Iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā Puisītei garantēja uzvara pār velsieti Amy Boulden.

Pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā 17 gadus vecā Puisīte atzina, ka mazliet pietrūcis spēka, lai noturētu arī šīs cīņas gaitā iegūto pārsvaru, jo dažādu sacensību un treniņraundu summā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas audzēkne spēlēja jau 11. dienu pēc kārtas, turklāt pēdējās divas dienas pa 36 bedrītēm.

Ar sasniegtajiem rezultātiem un attieksmi Puisīte turnīrā, kas risinājās netālu no Liverpūles, kļuva par publikas lielas daļas favorīti, izpelnoties neviltotu atbalstu un uzmundrinājumus.

Pirms gada meiteņu ''''British Open'''' līdz astotdaļfinālam aizkļuva Māras Puisītes vecākā māsa Krista Puisīte, kura šoruden ar golfa stipendiju sāks mācības ASV Teksasas valsts universitātē. Arī ar Māru Puisīti nākotnes plānus turpat turnīra norises vietā tikko pēc sacensību noslēguma vēlējās apspriest ne viens vien ASV augstskolu golfa komandas treneris. Māra Puisīte jaundibinātajā pasaules junioru tūrē šovasar uzvarēja posmā Īslandē un pēc diviem posmiem tūrē ir dalītās līderpozīcijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu