Skatīs krimināllietu, kurā par zagtas automašīnas atpirkšanu apsūdzēti populāri cilvēki (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien paredzējusi skatīt krimināllietu, kurā par zagtas automašīnas atdošanu īpašniekam pret atlīdzību apsūdzēti arī vairāki sabiedrībā plašāk pazīstami cilvēki.

Jau ziņojām, ka par mēģinājumu iegādāties vai realizēt zagtu mantu apsūdzēts "Brīvo vanagu" vadītājs un Latvijas Motoklubu asociācijas valdes loceklis Dzintars Ķimenieks, televīzijas spēles "Prāta banka" un dažādu izklaides pasākumu vadītājs Eduards Švāns, autosportists Gatis Panavs un agrāk tiesātais Vladimirs Golovkins, kurš kriminālajās aprindās pazīstams ar iesauku Golova.

Iepriekš visi apsūdzētie turēti aizdomās par starpniecību zagtas automašīnas nelikumīgā atdošanā īpašniekam pret atlīdzību, taču pirmstiesas izmeklēšanas laikā prokuratūra krimināllietu pārkvalificēja pēc Krimināllikuma 314.panta 2.daļas par mantas iegādāšanās mēģinājumu, zinot, ka tā iegūta noziedzīgā kārtā.

Jau ziņots, ka lieta ir saistīta ar kādas tūningotas 1995.gada izlaiduma BMW automašīnas zādzību 2005.gada maijā. Īpašniekam par automašīnas atdošanu tika pieprasīti 3000 eiro (aptuveni 2100 latu). Apsūdzētie apgalvo, ka tikai centušies izlīdzēt draugam, kuram automobilis nozagts.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu