Apinis: Rīgas 1.slimnīca netiks slēgta (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rosinot slēgt Rīgas 1.slimnīcu, Veselības ministrija ir parādījusi savu nekonsekvenci savos lēmumos, tāpēc domāju, ka slimnīca netiks slēgta un ministrijai būs jārod citi varianti. Tā aģentūrai LETA sacīja jaunais premjera Valda Dombrovska (JL) padomnieks veselības jautājumos Pēteris Apinis.

Apinis uzskata, ka ministrijas iekšienē joprojām ir iespējams atrast līdzekļus, kurus var pārdalīt racionālāk. VM vēl ir lielas iespējas pārdalīt līdzekļus uz birokrātijas rēķina, jo tiešai ārstēšanai pašlaik tiek izmantots tikai divas trešdaļas no pieejamajiem līdzekļiem, sacīja Apinis.

Pēc Apiņa domām, VM neizdarības dēļ nozare var zaudēt lielus līdzekļus, kas tai pienākas no Eiropas Savienības. Viņš uzskata, ka "pašlaik ir jāņem pilnīgi viss, kas ir paņemams no šiem projektiem".

Kā ziņots, Veselības ministrija (VM) Rīgas domei piedāvājusi slēgt Rīgas 1.slimnīcu un 2.slimnīcu. VM piedāvā slēgt Rīgas 1.slimnīcu no nākamā gada 1.janvāra, savukārt Rīgas 2.slimnīcu piedāvāts slēgt no septembra.

Latvijas Radio veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) skaidroja, ka pēc 1.janvāra 1.slimnīca sniegs tikai ambulatoro palīdzību, kā arī 24 stundas diennaktī darbosies traumpunkts, jo, pēc viņas teiktā, Rīgai neatliekamo palīdzību pilnībā var nodrošināt divas universitātes slimnīcas.

Turklāt Veselības ministrijā (VM) aģentūra LETA noskaidroja, ka šāds solis tiek sperts, lai pacientu stacionēšanu koncentrētu divās vietās Rīgā: Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā un Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, tādā veidā pēc iespējas taupot līdzekļus.

Slimnīcas telpās ministrija piedāvā dot iespēju strādāt arī ārstu privātpraksēm, vai arī Rīgas dome var piešķirt dotāciju slimnīcai, lai tā turpinātu pacientus arī stacionēt.

Tāpat ziņots, ka piektdien, 7.augustā, paredzēta 1.slimnīcas, Stradiņa slimnīcas un Austrumu slimnīcas tikšanās, kurā plānots runāt par neatliekamo pacientu plūsmas organizēšanu Stradiņa slimnīcā un Austrumu slimnīcā jau no pirmdienas, 10.augusta, kad 1.slimnīca būs spiesta samazināt neatliekamo pacientu pieņemšanu sakarā ar samazināto finansējumu slimnīcai.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu