Jaunzēlandē apsūdzētais narkotiku pārvadātājs no Latvijas nav lūdzis konsulāro palīdzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas pilsonis, kurš Oklendā apsūdzēts par 1,5 miljonu Jaunzēlandes dolāru (0,9 miljonu eiro) vērta metamfetamīna pārvadāšanu bērnu ķengursomās, līdz šim nav lūdzis Latvijas konsulāro palīdzību, apliecināja Ārlietu ministrijas preses sekretārs vēstnieks Raimonds Jansons.

20 gadus vecais vīrietis sestdien tika aizturēts Oklendas lidostā, kad viņš Jaunzēlandē ielidoja no Dubaijas. Muitnieki atrada 1,5 kilogramus metamfetamīna, kas bija paslēpts vairākās bērnu ķengursomās un kaklasaišu kastēs.

Ministrijas pārstāvis, skaidrojot situāciju, norādīja, ka Latvijas konsulārais departaments sazinājies ar aizturētā radiniekiem, taču pagaidām aizturētais jaunietis nav izteicis vēlmi, lai par notikušo tiek informētas Latvijas varas institūcijas.

«Jāņem vērā arī tas, ka Latvijai nav diplomātiskās pārstāvniecības Jaunzēlandē. Mēs gan mēģināsim informācijas plūsmu nodrošināt pietiekami raiti. Skatīsimies arī iespējas iesaistīt citas pārstāvniecības. Piemēram, Eiropas Savienības vēstniecību Jaunzēlandē, kuru nepieciešamības gadījumā varētu izmantot,» apliecināja Jansons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu