Reizniecei-Ozolai būs nepieciešams laiks, lai izvērtētu «Citadele» darījumu (62)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ekonomikas ministra amatam virzītajai Danai Reizniecei-Ozolai būs nepieciešams laiks, lai izvērtētu bankas «Citadele» pārdošanas darījumu, ja šo jautājumu viņa saņems mantojumā no iepriekšējās valdības.

«Ja šis uzdevums nonāks man mantojumā, tad es nevarēšu apstiprināt līguma parakstīšanu ar aizsietām acīm vai nezinot visus lietas apstākļus.

Es noteikti lūgšu laiku, lai man dod iespēju iepazīties ar darījuma būtību, detaļām, lai varētu no savas puses kompetenti izvērtēt darījuma kvalitāti un jēgu. Tas noteikti nevarēs notikt dienas divu laikā, tam būs nepieciešams ilgāks laiks,» pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» teica nākamā ekonomikas ministre.

Reizniecei-Ozolai nesaprotama šķiet esošā ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska un valdības distancēšanās no šī jautājuma. «Mani šajā faktā visvairāk mulsina tas, ka visi šī darījuma arhitekti, tostarp esošā valdība un premjere, mēģina nevis uzņemties atbildību un sabiedrībai precīzi pasaka, ka šis ir labākais darījums, kāds šobrīd iespējams, un tas veiksmīgi jānovada līdz galam, bet mēģina distancēties. Vēl vairāk - Privatizācijas aģentūras (PA) valde atkāpjas pēdējā brīdī no saviem pienākumiem. Tas, protams, nav labs signāls un vai nu liecina par neprofesionalitāti, vai tas ir signāls, ka kaut kas nav kārtībā,» uzskata Reizniece-Ozola.

Jau ziņots, ka piektdien, 31.oktobrī, plānoto bankas «Citadele» pārdošanas līguma slēgšanu nācās atlikt, jo līdzšinējā PA valde pēc valdības lēmuma dot akceptu līgumam paziņoja par atkāpšanos. PA valde atkāpās, jo uzskata, ka bankas pārdošanas līguma slēgšana ir sasteigta un, turpinot sarunas ar investoriem, ir iespējams panākt labvēlīgākus nosacījumus līgumā.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu