Visgardākais saldējums ir pašu gatavots (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagatavot saldējumu mājās nemaz nav grūti, vajadzīga vien pacietība gaidīt, līdz tas sasalst. Mājās gatavots saldējums noteikti būs daudz veselīgāks un garšīgāks nekā veikalā pirktais, turklāt var ļaut vaļu fantāzijai. Nepaslinko un pārsteidz mīļoto sievieti ar kaut ko tiešām neikdienišķu!

Gatavojot saldējumu, vienmēr jāizvēlas tikai svaigi produkti. Vislabāk saldējuma gatavošanai der lauku piens, krējums un olas. Saldējumam var pievienot visdažādākās piedevas – riekstus, rozīnes, žāvētus vai svaigus augļus, ogas, kafiju, kakao, vaniļu, kokosriekstu skaidiņas liķieri, konjaku, rumu u.c. Ja vēlamies ieturēt "slaido līniju", tad varam gatavot diētiskos saldējumus jeb tā sauktos sorbetus. Tos gatavo, samiksējot un sasaldējot augļus vai ogas. Diētisko saldējumu var gatavot arī sasaldējot svaigu augļu sulu.

Saldējuma konsistence atkarīga ne tikai no tā sastāvdaļām, bet arī no saldēšanas procesa. Vissvarīgākais ir saldējuma maisīšanas biežums. Saldējuma saldēšanas laikā, kura ilgst vairākas stundas, saldējuma masa ir vairākas reizes jāmaisa, īpaši tas attiecas uz saldēšanas procesa sākumu, kad ap trauka malām veidojas cieta mala. Pēc tam maisīšana ir jāatkārto, bet ne tik bieži.

Jogurta saldējums

6 olu dzeltenumi, 3 gl dabīgā jogurta, 100 g cukura, 0,5 kg augļu vai ogu, kokosriekstu skaidiņas rotāšanai.

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, liek ūdens peldē, maisa, lai izveidojas viendabīga masa. Masu atdzesē un sajauc ar jogurtu. Augļus vai ogas samiksē un pievieno olu un jogurta masai un labi samaisa. Liek saldētavā, saldēšanas laikā ik pa brīdim maisa.

Pasniedz ar ogām, augļiem, putukrējumu vai pārkaisītu ar kokosriekstu skaidiņām.

Diētiskais augļu saldējums

200 g zemeņu, 200 g banānu, 200 g ķiršu bez kauliņiem, 1 ēd.k. medus.

Sastāvdaļas samiksē, izliek trauciņos, liek saldētavā, lai sasalst.Saldējumu var izlikt jogurta trauciņos, tajos iespraužot plastmasas vai koka kociņus un tad likt saldētavā. Tad saldējumu izņemot no saldētavas uz mirkli iemērc karstā ūdenī un, pie kociņa turot, izņem no jogurta trauciņa.

Vienkāršs saldējums

500 ml 35% saldā krējuma, 4 olas baltumi, 3 ēd.k. pūdercukura, 1 paciņa vanilīna cukura vai vanilīna esence.

Saldo krējumu saputo ar 1 ēd.k. pūdercukura un vanilīnu. Olu baltumus saputo stingrās putās ar 2 ēd.k. pūdercukura. Abas masas sajauc, iecilā formā un liek ledusskapī sastingt.

Kafijas saldējums

1/2 l piena, 2 olas, 2 olu dzeltenumi, vaniļa, 150 g cukura, 20-30 g kafijas.

Olas sakuļ ar cukuru, liek karstā ūdens peldē. Pienu uzvāra, lej lēnām klāt olu masai, nepārtraukti maisot, līdz masa sabiezē. Tad liek aukstā ūdens peldē un turpina maisīšanu, līdz masa atdzisusi. Masai pievieno stipru kafijas novārījumu (1/8l ūdens).

Liek saldētavā, saldēšanas laikā ik pa brīdi jāmaisa.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu