Koncertaģentūras sola zvaigžņu atbilstību oriģinālam (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neatkarīgās publikācija par iespējamo klausītāju krāpšanu saistībā ar diviem grupas Gipsy Kings koncertiem Dzintaru koncertzālē mēneša laikā vakar radīja plašu rezonansi tā sauktajās Latvijas šovbiznesa industrijas aprindās.

Bija dažas aģentūras, kas centās pierādīt, taču lielākā daļa – oficiāli vai arī neoficiāli – atzina, ka problēmas šajā nozarē pastāv.

Lai gan grupas Gipsy Kings oficiālajā mājaslapā internetā minēts, ka pasaulslavenais čigānu ģimeņu ansamblis jūnijā Eiropā sniegs tikai trīs koncertus (1. jūnijā Serbijā, 28. jūnijā Norvēģijā, 29. jūnijā Lielbritānijā), koncertaģentūras Stefany Show Business (SSB) sabiedrisko attiecību direktore Dace Vaivara apgalvoja, ka līgums par 15. jūnijā paredzēto koncertu Dzintaru koncertzālē slēgts ar īstajiem Gipsy Kings un visas runas par to, ka tas varētu būt kāds viltojums, ir nepamatotas: jau pat samaksāts honorārs "oriģinālajai grupai". Uz jautājumu, kāpēc Jūrmalas koncerts nav pieteikts grupas mājaslapā, D. Vaivara pieļāva, ka varbūt vienkārši nav pagūts to izdarīt.

Neatkarīgajai lūdzot konkretizēt, kurš tieši no Gipsy Kings pārstāvjiem parakstījis līgumu, SSB pārstāve atbildēja, ka līgumus Dienvideiropā koncertaģentūrai kārto dziedātāja Al Bano menedžeris Danilo Fumiento no Itālijas. "Mēs nesadarbojamies ar dubultniekiem vai viltvāržiem un nekad to nedarīsim. Mums ir pamats uzticēties saviem Itālijas partneriem, mēs garantējam oriģinālo mākslinieku uzstāšanos, un solītais Gipsy Kings koncerts 15. jūnijā Dzintaru koncertzālē noteikti notiks," apgalvo SSB īpašnieks Vents Vidžus.

Savukārt koncertaģentūras L.tips pārstāvis Gints Putniņš joprojām bija gatavs apliecināt, ka Gipsy Kings oficiālā pārstāvniecība neko par šādiem koncertiem Latvijā nezina. Pašlaik tiek gaidīta oficiāla informācija, lai sniegtu pretenzijas biļešu izplatītājiem.

Par 13. jūlijā paredzēto un Alexander Studio Group rīkoto arī it kā Gipsy Kings koncertu Dzintaru koncertzālē viss ir skaidrs: cik noprotams, tajā patiesībā uzstāsies tikai viņu spāņu līdzinieki Manolo y los, bet reklāmā tie tiek minēti pavisam maziņiem burtiņiem, kā lielākos izceļot tieši vārdu salikumu Gipsy Kings. Tāda reklāma ir nekorekta, jo patiesībā Manolo y los nav nekāda sakara ar īstajiem Gipsy Kings, viņi tikai iedvesmojas no Gipsy Kings mūzikas. Šāda prakse Latvijas koncertdzīvē nav retums, un pērn ar to izcēlās Ogres estrādes pārstāvji.

G. Putniņš norādīja, ka klausītāju krāpšana iespējama arī neapzināti: ir ļoti precīzi jāzina, ar ko saistīties, aicinot attiecīgo zvaigzni uz Latviju. "Ja līgums tiek slēgts caur starpniekiem, tad visādi var būt; ja ar oficiālo aģentūru, tad vienīgais šķērslis koncerta veiksmīgai norisei ir tikai pēkšņa pašu organizatoru nespēja samaksāt māksliniekiem piesolīto honorāru," skaidroja G. Putniņš. Arī, piemēram, saistībā ar minēto Gipsy Kings ir visai pagrūti orientēties, kura grupa ir īstā, jo pa Eiropu riņķo ntie sastāvi, kuri to, ka ir, piemēram, Gipsy Kings All Stars (šāds precedents bija, piemēram, Lietuvā) aizmirst piebilst...

Neatkarīgā vakar oficiāli, pusoficiāli un neoficiāli saņēma neskaitāmus koncertu rīkotāju solījumus par to, ka šovasar paredzētajos pasākumos tiešām uzstāsies oriģinālās zvaigznes, nevis kādas kopijas. Pagājušā gada lielākie grēkāži no Ogres estrādes apgalvo, ka visos šovasar viņu reklāmas plānā iekļautajos koncertos būs oriģinālgrupas. Reklāmās ir vēl vienīgi plānots precizēt Boney M un Eruption sastāvu: šie ansambļi, kā zināms, vairs sen neuzstājas oriģinālajos sastāvos. Tiesa, vakar vēl tas tā arī nebija izdarīts.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu