Pie robežas šoferi gaida rindā un nodzeras (47)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kravas auto rinda pie Latvijas un Krievijas robežas šorīt kļuvusi vēl garāka, un tā veidojas ļoti haotiski. Lai nodrošinātu kārtību garajās kravas automašīnu rindās pie Krievijas robežas, tiks veikti papildu pasākumu līdzīgi kā pirms pērnā gada Ziemassvētkiem, šodien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

Šorīt Latvijas un Krievijas robežas šķērsošanu gaida 1550 kravas automašīnu, bet Lieldienās šī auto rinda, visticamāk, kļūs vēl garāka. Šoseju malās veidojas atkritumu kalni un trūkst arī tualešu. Turklāt daudzi autovadītāji, garlaicības mākti, atkal sākuši stipri dzert, piemēram, Terehovā robežsargi šorīt aizturējuši kādu šoferi 3,6 promiļu alkohola reibumā. Vīrietis nodots Ludzas rajona Ceļu policijai, kas šoferim veica medicīnisko pārbaudi, un viņa izelpā konstatēja 3,64 promiles alkohola.

Ludzas rajona padome šodien lūgšot valdību nodrošināt policijas papildu vienības, kas rūpētos par kārtību.

Pierobežā būs papildu policijas patruļas, kā arī tiks pielāgota infrastruktūra, solīja valdības vadītājs. Pēc Kalvīša teiktā, ja radīsies papildu izdevumi, tie būs jākompensē.

Savukārt satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP/LC) žurnālistiem norādīja, ka atrisināt kravu automašīnu rindu problēmu uz Latvijas un Krievijas robežas var tikai trīspusējās sarunās, iesaistoties Eiropas savienībai (ES), Krievijai un Latvijai.

Šlesers sacīja, ka esot ticies ar Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentu un transporta komisāru Žaku Barro, kurš apliecinājis, ka rosinās šādu sarunu sākšanos. Ar informācija par problēmām uz robežas ministrs esot arī dalījies ar pārējo ES dalībvalstu satiksmes ministriem, līdz ar to Šlesers pauda cerību, ka līdz rudenim tiks izbūvēti pirmie termināli.

Kā ziņots, pēc Ludzas rajona policijas pārvaldes priekšnieka Borisa Kozlova teiktā, garo kravas automašīnu rindu dēļ Ludzas rajona policijai ir daudz darba Grebņevas un Terehovas robežkontroles punktu tuvumā un uz galvenā autoceļa līdz Krievijas robežai. Pārlieku lielās noslodzes dēļ Ludzas rajona policija lūgs piešķirt papildu darbiniekus un automašīnas.

Patlaban pie garajām kravas transportlīdzekļu rindām apmēram 47 kilometru garumā Terehovas virzienā visu diennakti kārtību uzrauga trīs ceļu policijas ekipāžas, bet Grebņevā strādā viena policijas ekipāža, nepieciešamības gadījumā - vairākas.

Patlaban pie garajām kravas transportlīdzekļu rindām apmēram 47 kilometru garumā Terehovas virzienā visu diennakti kārtību uzrauga trīs ceļu policijas ekipāžas, bet Grebņevā strādā viena policijas ekipāža, nepieciešamības gadījumā - vairākas.

Dažkārt naktīs kārtību uzrauga arī kriminālpolicijas darbinieki.

Paralēli ikdienā veicamajiem darbiem arī iecirkņu inspektoriem reizi divās stundās ir jāizbrauc kontrolēt situāciju pie rindā gaidošajām mašīnām, informēja Kozlovs.

Katru dienu šajā apkaimē tiek reģistrēti satiksmes negadījumi, piemēram, transportlīdzekļu sadursmes vai arī automašīnas iebrauc grāvī, kā tas vakar notika rindā pie Grebņevas robežkontroles punkta.

Kamēr policijas inspektori noformē protokolus vai izbrauc uz negadījumiem citā rajonā, tikmēr rindu kārtība dažkārt tiek izjaukta - šoferi mēģina apbraukt cits citu un rodas konfliktsituācijas.

Kozlovs uzsvēra, ka rindās būtu ļoti vēlams ieviest numuru jeb talonu sistēmu, kas likumīgi regulētu rindu, kā tas bijis pērn.

Valsts robežsardze varētu atjaunot kravas automašīnu rindu kontroli pie Latvijas-Krievijas robežas, ja tiks dots attiecīgs uzdevums un piešķirti nepieciešamie līdzekļi, iepriekš informēja robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre.

Iepriekš tika ziņots, ka iespējams šodien Ludzas rajonā tiks oficiāli izsludināta ārkārtas situācija, un tas nozīmē, ka nāksies atjaunot talonu sistēmu, lai šoferi, jau piebraucot pie rindas gala, varētu saņemt zīmi ar kārtas numuru.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu