Tukumā iecirknī policists sašāvis kolēģi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tukumā policijas iecirkņa telpās piektdien laikā starp plkst. 21 un 22 kāds policijas patruļdienesta darbinieks sašāvis kolēģi, ievainojot viņu rokā un sānā, vēsta laikraksts "Diena".

Raksta beigās pievienots policijas viedoklis; pievienots video.

Notikušo apstiprina

To, ka incidents noticis, apstiprinājis Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks Haralds Laidiņš, kurš kategoriski noliedzis versiju par konfliktu starp abiem policistiem.

Incidents noticis policijas koplietošanas telpās, kad viens policists šāvis uz otru, ievainojot rokā.

Pasniedz kā neuzmanīgu rīkošanos ar ieroci

Lode izgājusi caur roku un skārusi arī sānu. Izsaukta ātrās palīdzības brigāde un par notikušo informēts Laidiņš, bet, lai neradītu lieku rezonansi, izlemts incidentu pasniegt kā neuzmanīgu rīkošanos ar ieroci, liecinot laikraksta rīcībā esošā informācija.

Laidiņš šādus pieņēmumus kategoriski noliedz.

"Vienīgais, ko šodien varu pateikt - visi ir dzīvi un veseli, pat slimības lapa nav paņemta. Nekāda konflikta tur absolūti nebija. Gan viens, gan otrs notikušo ļoti pārdzīvo," stāstījis policijas pārstāvis. Incidents tiks izmeklēts.

Šāvējs bijis labos draugos brāļiem Hristoforidiem

Par incidentā iesaistītajiem policistiem laikraksta avoti snieguši neglaimojošu informāciju,

piemēram, šāvējs bijis labos draugos ar traģiskajā Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanā iesaistītajiem brāļiem Hristoforidiem - dzīvojis ar vienu no viņiem kaimiņos un strādājis vienā maiņā policijā. Par to, kāds bijis iespējamā konflikta cēlonis, gan ziņu nav.

Divi policisti no Tukuma - Deniss un Pāvels Hristoforidi - bija starp pieciem uzbrucējiem, kuri gada sākumā mēģināja aplaupīt spēļu zāli "Fēnikss" Jēkabpilī. Tomēr laupītājus ar aptuveni 100 000 latu guvumu izdevās aizturēt. Izcēlās apšaude, kurā tika ievainoti vairāki policisti, bet bojā gāja policijas kapteinis Andris Znotiņš.

Sākta dienesta pārbaude

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē sākta dienesta pārbaude par piektdienas, 4.novembra, vakarā notikušo nelaimes gadījumu, kas viens policists sašāva otru. Informācija par konfliktu neatbilstot patiesībai.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka policijā sākta dienesta pārbaude, - Tukuma iecirknī notikušais tiek klasificēts kā nelaimes gadījums.

4.novembrī plkst.23.30 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa telpā, vienam no policijas darbiniekiem neuzmanīgi rīkojoties ar ieroci, ir atskanējis šāviens, kas viegli ievainojis vienu no kolēģiem, - lode trāpījusi 1985.gadā dzimušajam policistam rokā. Cietušajam sniegta medicīniskā palīdzība, ievietošana stacionārā nebija nepieciešama. Abiem darbiniekiem tiks sniegta psihologa palīdzība, sacīja Sietniece.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un dienesta pārbaude. Pēc neatliekamo izmeklēšanas darbību veikšanas sāktais kriminālprocess tiks nosūtīts Valsts policijas Iekšējās drošības birojam.

Sietniece uzsvēra, ka informācija par konfliktu starp policistiem nekādā veidā neatbilst patiesībai. Tāpat patiesībai neatbilst notikušā saistīšana ar brāļiem Hristoforidi.

Policijas pārstāve pauda aizdomas, ka, iespējams, laikraksta "Diena" informators nodarbojies ar baumu izplatīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu