Grasmanis un Ivanova pērnruden uz gājēju pārejas notriekuši divus jauniešus video (97)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktors Ojārs Grasmanis un zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašniece Ella Ivanova neilgi pirms viņas noslepkavošanas Rīgā uz gājēju pārejas notriekuši divus jauniešus un no notikuma vietas aizbraukuši, raksta laikraksts "Čas".

Pēc laikraksta rīcībā esošajām ziņām, 2007.gada 16.novembra vēlā vakarā Ivanova un Grasmanis braukuši ar "Porsche Cayenne" džipu un uz gājēju pārejas 11.novembra krastmalā, pie Triangula bastiona, notriekuši jaunu sievieti un vīrieti, kurš ar smagām traumām nogādāts slimnīcā. Džips no notikuma vietas aizbraucis, pat necenšoties cietušajiem sniegt palīdzību.

Pēc notikušā Ivanova esot vērsusies pēc palīdzības pie divām savām paziņām. Viena no viņām laikrakstam stāstījusi, ka Ivanova lūgusi satikties pie iebrauktuves Vecrīgā. Ivanova raudājusi un lūgusi paziņu palīdzēt aizvest automašīnu, ko pati paveikt nav spējusi. Savukārt Grasmanis esot izskatījies spēcīgi iereibis, tāpēc, visticamāk, neesot spējis vadīt automašīnu, raksta laikraksts.

Paziņa Ivanovai tomēr nav spējusi palīdzēt, jo smalko mašīnu nav mācējusi nedz iedarbināt, nedz braukt ar to, tāpēc palīgā izsaukts kāds "Elladent" darbinieks, kurš aizvedis Ivanovu mājās, bet Grasmanis palicis Vecrīgā.

Arī kāds cits liecinieks laikrakstam paudis viedokli, ka minētais džips bijis iesaistīts avārijā, par ko liecinājis sasistais labais spārns un izsistais stikls. Kurš tovakar sēdējis pie džipa stūres, precīzu ziņu gan neesot. Savukārt Ivanovas paziņa stāstījusi, ka nākamajā dienā viņa sūtīta pie Grasmaņa, lai noskaidrotu, kas ticis izdarīts ar nolauzto automašīnas spoguli. Grasmanis Ivanovas paziņai esot stāstījis, ka šos pierādījumus izmetis kādā atkritumu tvertnē Rīgas centrā.

Laikraksts pieļauj, ka arī šī avārija varēja būt viens no iemesliem, kāpēc Grasmanis pametis valsti.

Policijā laikraksts noskaidrojis, ka šāda avārija ir tikusi fiksēta. Par notikušo ir sākts kriminālprocess.

LETA jau ziņoja, ka Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagastā savas privātmājas pagalmā. Tiesībsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957.gadā dzimušo Ludvigu Antonovu, kurš vairākus gadus ir pavadījis ieslodzījuma vietās.

Policisti uzreiz pēc slepkavības izvirzīja divas galvenās versijas - vai nu tas bijis laupīšanas uzbrukums, vai arī slepkavība saistīta ar sievietes uzņēmējdarbību. Tiek pētīta arī versija, vai slepkavība nevarētu būt saistīta ar nogalinātās vīra - daudzfunkcionālās halles "Arēna Rīga" līdzīpašnieka Igora Ivanova - uzņēmējdarbību un viņa pagātni, kā arī iespēja, ka slepkavībai ir personiski motīvi.

Kā atzīst iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP), pirms slepkavības Ivanovai tuvi cilvēki policijā vērsušies ar iesniegumu, ka viņas drošības "situācija ir nepatīkama". Saņemot šādu iesniegumu, policija esot atbilstoši reaģējusi, uzsvēra ministrs, izmeklēšanas interesēs atsakoties sniegt sīkāku informāciju par iesnieguma saturu.

Ivanovai bija romantiskas attiecības ar Grasmani, un tieši viņš vēl pirms slepkavības policiju esot informējis par iespējamajiem draudiem. Ivanovi bija sagatavojuši visus šķiršanās dokumentus. Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" ziņoja, ka Ivanovam un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa un pēc tam Grasmanis gandrīz piekauts. Tieši pēc šiem notikumiem viņš vērsies policijā.

Patlaban Grasmanis izīrējis savu Rīgas dzīvokli, bet pats, visticamāk, devies uz ārzemēm, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Koncertaģentūras pārstāve Agrita Bikaviņa aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka Grasmanis izvēlējies pašlaik neatklāt savu atrašanās vietu. Laikraksts "Diena" ziņo, ka viņš varētu būt Spānijā.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu