Atambajevs: ASV bāze būs jāslēdz 2014.gadā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV 2014.gadā būs jāslēdz Kirgizstānā izvietotā gaisa spēku bāze, kas tiek izmantota Afganistānas operāciju atbalstam, otrdien sacīja Kirgizstānas premjerministrs, nule kā notikušo prezidenta vēlēšanu uzvarētājs Almazbeks Atambajevs.

ASV būs jāpamet Manasas bāze 2014.gadā, kad būs beidzies līgums par tās iznomāšanu, sacīja Atambajevs.

"Mūsu valsts godās visas savas starptautiskās saistības, bet mēs esam brīdinājuši ASV vēstniecību, ka viņiem 2014.gadā bāze būs jāslēdz," norādīja Atambajevs.

Kirgizstāna ir vienīgā valsts pasaulē, kur atrodas ASV un Krievijas armijas bāzes. Atambajevs, kura uzvaru viņa oponenti vēl var apstrīdēt, sacīja - viņš neuzskata, ka šādas bāzes Kirgizstānai nodrošina ilgtermiņa drošību.

"Mēs esam gatavi izveidot civilus tranzīta centrus, bet ne militāras bāzes - ar ASV, Krieviju vai jebkuru citu ieinteresēto valsti," viņš sacīja. NATO izstrādājusi stratēģiju visa sava kontingenta izvešanai no Afganistānas līdz 2014.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu