Zviedrija paplašina noslēpumainā «ārvalstu kuģa» meklēšanu (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas flote pirmdien paplašinājusi noslēpumainā «ārvalstu kuģa» meklēšanu, aptverot plašāku teritoriju atklātā jūrā aptuveni 70 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Stokholmas.

Tikmēr gan Krievija, gan NATO Baltijas jūrā veic jaunas militārās mācības, informēja Zviedrijas premjerministrs Stēfans Levēns.

«Nav iemesla pārspīlēt bažas, bet acīmredzot mēs zinām, kas notiek Baltijas jūrā, jo tā ir mūsu apkaime,» norādīja premjers.

Zviedrijas armija, paplašinot meklēšanu, pirmdien pirmo reizi brīdināja cilvēkus turēties vismaz 10 kilometrus no operācijas vietas.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas armija piektdienas vakarā uzsāka vērienīgu meklēšanas operāciju, saņemot ziņas par neidentificēta kuģa atrašanos pie Zviedrijas krastiem.

Zviedrijas armijas admirālis Anderss Grenstads svētdien paziņoja, ka bruņotie spēki veic izlūkošanu, lai noteiktu, vai tās ūdeņos atrodas ārvalstu zemūdene.

Operācijā iesaistīti vairāk nekā 200 vīru, vairāki kuģi, mīnu traleri un helikopteri.

Arī Levēns norādīja, ka pašlaik notiek izlūkošanas operācija, nevis zemūdenes medības.

Zviedrijas mediji ziņoja, ka neidentificētais kuģis, ļoti iespējams, ir Krievijas zemūdene, kurai radušās kādas problēmas. Krievija to noliedza un tā vietā norādīja uz Nīderlandi kā iespējamo noslēpumainā kuģa izcelsmes vietu.

Atbildot uz to, Nīderlandes Aizsardzības ministrija norādīja, ka tās kuģis jau kādu laiku neatrodas teritorijā, kur tika manīta nezināmā zemūdene.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu