Švāns lūdz, lai viņu nemoka (63)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau trešo reizi atlikta krimināllieta, kurā par zagtas automašīnas BMW atdošanu tās īpašniekam pret atlīdzību apsūdzēti vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki — dīdžejs un televīzijas spēles "Prāta banka" vadītājs Eduards Švāns, autosportists Gatis Panavs, "Brīvo vanagu" vadītājs un Latvijas Motoklubu asociācijas valdes loceklis Dzintars Ķimenieks un agrāk tiesātais Vladimirs Golovkins, kas kriminālajās aprindās pazīstams ar iesauku Golova (Galva).

Uz tiesu neierodas Švāna advokāte

Pirms tiesas procesa "Vakara Ziņas" centās noskaidrot Švāna domas par kriminālprocesu, kurā viņam nu jāsēž un tiesājamo sola. Televīzijas spēles vadītāja atbilde ir īsa un lakoniska: "Pārstājiet mani, lūdzu, mocīt. Savu viedokli par šo lietu jau esmu paudis presē, un tas ir nemainīgs. Es par to negribu runāt."

Arī iepriekš, runājot par krimināllietu, kurā minēts arī Švāna vārds, televīzijas spēles vadītājs runāja nelabprāt un plašākus komentārus nevēlējās sniegt. Viņš vien norādīja, ka palīdzējis savam draugam noskaidrot situāciju un atgūt pazudušo automašīnu.

Sākoties tiesai, atklājās, ka uz tiesu nevar ierasties Švāna aizstāve, jo viņai jāpiedalās citas krimināllietas izskatīšanā. Prokurore un abi tiesājamo advokāti norādīja, ka tiesa ir jāatliek, jo to nosaka Kriminālprocesa likums. Arī tiesnese atzina, ka šo lietu sākt skatīt ir diezgan grūti un nav citas iespējas, kā vien šīs lietas skatīšanu atkārtoti atlikt. Tiesnese, vēršoties pie Švāna, vaicāja, vai viņš nevēlas atteikties no savas advokātes, uz ko saņēma noliedzošu atbildi.

Slavenais advokāts Rode

Lai gan ierasts, ka tiesas notiek oficiālā gaisotnē, šoreiz tiesnese sēdes laikā jokojās. Viņa, vēršoties pie advokāta, norādīja, ka šis ir slavenais Oskars Rode. Vaicājot Panava aizstāvim Rodem, kā viņš raugās uz to, ka tiek dēvēts par slaveno advokātu, viņš vien piebilda, ka tiesnese, iespējams, vēlējusies zālē ieviest dzīvību. Runājot par šo krimināllietu, Rode pauda, ka viņam ir vairāki jautājumi lieciniekiem, un tikai tad viņš varēs minēt kādas prognozes. Krimināllieta ir saistīta ar kādas tūningotas 1995. gada izlaiduma BMW automašīnas zādzību pērnā gada maijā. Īpašniekam par spēkrata atdošanu pieprasīja 3000 eiro (aptuveni 2100 latu). Apsūdzētās personas gan apgalvo, ka vienīgi centušās izlīdzēt draugam, kuram automobilis nozagts.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu