Bin Ladena pazudušie miljoni: atstājis krietnu mantojumu arī džihādistiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bijušais teroristiskās organizācijas «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens pēc savas nāves mantojumā atstājis apmēram 29 miljonus ASV dolāru, tā vismaz teikts viņa atrastajā testamentā, raksta BBC.

Bin Ladena testaments nonācis atklātībā ASV medijos pēc virknes līdz tam slepenu dokumentu publiskošanas. Testamens līdz ar citiem dokumentiem tika konfiscēts Pakistānā, kur bin Ladens mira slepenā ASV operācijā.

Bin Ladens testamentā liek ģimenei «pakļauties viņa gribai» un mantojumu tērēt «džihādam, Allaha vārdā».

Pēc testamenta noprotams, ka nauda atradusies Sudānā, taču nav skaidrs, vai runa ir par īpašumiem vai skaidru naudu.

Bin Ladens Sudānā 1990. gados dzīvoja piecus gadus kā Sudānas valdības viesis.

Patlaban nav skaidrs, vai testamentā minētā nauda nonākusi pie viņa mantiniekiem.

Vēl citā otrdien publiskotā vēstulē bin Ladens uzrunājis amerikāņus, aicinot viņus cīnīties pret «katastrofiskajām» klimata pārmaiņām un «glābt cilvēci».

Viņš arī izteicies par Rietumvalstu progresu «karā pret terorismu» un ASV militāro kampaņu Afganistānā. «Viņi domāja, ka šis karš būs viegls un viņi sasniegs savus mērķus dažu dienu vai nedēļu laikā. Mums jābūt pacietīgiem vēl nedaudz ilgāk. Ar pacietību nāk uzvara,» viņš savulaik rakstījis.

Osamu bin Ladenu ASV specvienību operācijā nogalināja 2011. gada maijā viņa mājā Pakistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu