Kukuļdošanā apsūdzētais Vaškevičs tomēr nav pametis valsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par kukuļdošanu un nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijā apsūdzētais ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieks, patlaban atstādinātais Finanšu ministrijas ierēdnis Vladimirs Vaškevičs tomēr nav izbraucis no Latvijas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija no drošiem avotiem.

Papildināts saskaņā ar jaunāko informāciju

Iepriekš portāls "Diena.lv" vēstīja, ka Vaškevičs ir izbraucis no valsts - trešdien no rīta viņš esot manīts Rīgas lidostā, reģistrējoties lidojumam un izejot cauri drošības kontrolei.

Lai gan 21.septembrī tiesai nodotajā kriminālprocesā par kukuļdošanu Vaškevičam kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums izbraukt no valsts bez procesa virzītāja atļaujas, apsūdzētais vērsies Rīgas apgabaltiesā un lūdzis atļauju uz divām dienām atstāt Latviju, apstiprināja tiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts. Viņš piebilda, ka minētajā krimināllietā tiesas sēde nozīmēta 30.novembrī plkst.10, taču tā būs slēgta.

Kādēļ Vaškevičs gribējis no Latvijas – nav zināms. Tiesa lūguma motivāciju neatklāj.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa par atkārtotu nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā Vaškevičam piesprieda divu gadu cietumsodu. Šo spriedumu gan vēl varēs pārsūdzēt. Tiesas zālē Vaškevičs netika apcietināts, turklāt lietā par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā atstādinātajam ierēdnim nav piemērots nekāds drošības līdzeklis, norādīja Ziemeļu rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka.

Savukārt kriminālprocess, kas patlaban gaida savu izskatīšanu Rīgas apgabaltiesā, ir viens no diviem kriminālprocesiem, kas tika sākti pēc kukuļošanas konstatēšanas un lietas sadalīšanas. Otrs process, kas bija sākts par SIA "Kravu termināls" un SIA "Kravu serviss" amatpersonu iespējamo rīcību, tika nodots izmeklēšanai VID Finanšu policijas pārvaldei, iepriekš pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne

Jau vēstīts, ka Rīgas Ziemeļu rajona tiesa 21.oktobrī Vaškevičam piesprieda divus gadus cietumā. Pagaidām gan viņš ir brīvībā un sods tiks skaitīts tikai tad, ja spriedums stāsies spēkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu