Blaktis iekaro Ņujorku - arī birojus un viesnīcas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Blaktis apsēdušas ASV pilsētu Ņujorku - miljoniem nelielo parazītu raduši sev mājvietu pilsētas dzīvojamos namos, birojos, skolās un pat slimnīcās. Šonedēļ Ņujorka atzīta par blakšu apsēstāko ASV pilsētu.

Sešdesmit gadus Ņujorkas varas iestādes uzskatīja, ka gultas blakšu problēma ir likvidēta. Taču tagad pilsētas iedzīvotāji saskārušies ar pamatīgu šo parazītu uzbrukumu. Ar blakšu problēmu cīnās arī bijušā ASV prezidenta Bila Klintona birojs Hārlemā, smalki apakšveļas veikali un viesnīcas.

Amerikāniete Robina Boida, kura arī ir blakšu upuris, pauda sašutumu par blakšu invāziju: "Tiklīdz kādam pasaki, ka tev ir blaktis, cilvēki sāk izvairīties no tevis. Neviens negrib būt tavs draugs, jo tu visus aizbiedē. Un tad tu kļūsti paranoisks, pat savā darba vietā."

Ņujorkas varas iestādes atzinušas, ka Ņujorkas pilsētu blakšu sērga ir skārusi smagi. Tādēļ ir paredzēts tērēt pusmiljonu dolāru izglītojošai kampaņai, lai iedzīvotājiem radītu izpratni, kā pasargāt sevi vai atbrīvoties no blaktīm. Tāpat skaidros, ka šie asinis sūcošie insekti nepārnēsā slimības.

Skatīt pievienoto video

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu