Mārtiņš gatavojas unikālai ekspedīcijai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirms mēneša rakstījām par Mārtiņu Zviedru, kurš plānoja piepildīt vienu no saviem sapņiem - pārburāt Kluso okeānu. Pa šo laiku Mārtiņš nokļuvis ekspedīcijas izejas punktā - Centrālamerikas dienvidos, kur iepazinis pasakainu dabu.

Mārtiņš pastāstīja, ka jau vairākas nedēļas gatavošanās Klusā okeāna šķērsošanai noris ekspedīcijas izejas punktā - Centrālamerikas dienvidos.

«Mērkaķu bari, krāsaini putni, krokodili, nebeidzami lietusmeži, karstums, mitrums, apbrīnojams skaits dažādu pludmaļu un tam pa vidu esošā Latīņamerikas kultūra ir lielākās balvas, ko sniedz ierašanās starpkontinentu sauszemes strīpas šaurākajā daļā.

Foto: no personīgā arhīva

Papildus tam fakts, ka vajadzīgs nieka 60 km brauciens un skatienam paveras okeāns jau ar pavisam citu nosaukumu, viennozīmīgi padara šo vietu diezgan īpašu,» viņš raksturo.

Foto: no personīgā arhīva
Foto: no personīgā arhīva

«Toties tā vietā nu jau 102 gadus šo zemes pleķi var pārbraukt ar pat 290 m garu kravas kuģi tieši no viena dīķa otrā.

Jāatzīst, ka ceļa neesamība ir vairāk nekā laba lieta,

jo sniedz iespēju gan augstāk minētajiem, gan kaudzei citu zvēru mierīgi dzīvot savu dzīvi neskaitāmajos dabas parkos un rezervātos.

Foto: no personīgā arhīva
Foto: no personīgā arhīva

Ja par to ir šaubas, zinot, ka Latvijā ar sauli ir zināma diskusija, viņš piedāvā ieskatu savā pēdējā laika iespaidīgākajā saullēktā pie 3500 m atzīmes virs jūras līmeņa.

Tas ir Panamas augstākajā vietā, kur uzkāpa līdz ar saullēktu. No šīs vietas vienlaikus var redzēt abus okeānus - gan Kluso, gan Atlantijas.

Foto: no personīgā arhīva

TVNET jau ziņoja, ka Mārtiņš pagājušajā gadā ar jahtu šķērsoja Atlantijas okeānu, bet šajā pavasarī viņš ir nobriedis pārburāt Kluso okeānu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu