Vītoliņš apsver iespēju neturpināt KNAB vadītāja konkursu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no pretendentiem uz vakanto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatu Kalvis Vītoliņš apsver iespēju neturpināt dalību konkursā, ņemot vērā, ka tas varētu arī beigties bez rezultātiem.

To Vītoliņš pirmdien paziņoja sabiedriskās politikas centra "Providus" un portāla "politika.lv" rīkotajā publiskajā diskusijā ar pieciem otrajā konkursa kārtā tikušajiem kandidātiem.

Vītoliņš plāno līdz otrdienai izlemt, vai turpināt dalību konkursā.

"Stāsts ir ļoti vienkāršs – pa šo laiku, kamēr izsludināts konkurss, Saeima pieņēmusi jaunus nosacījumus, kā tiek meklēts KNAB priekšnieks, līdz ar to juridiski izvirzīto kandidātu var apstrīdēt. Turklāt es vakar televīzijā redzu, ka komisijas vadītāja Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane saka: ziniet laikam neviens neatbilst, un mēs laikam varam neizvirzīt nevienu. Bet man vēl priekšā rakstu darbi," vēlāk komentārā žurnālistiem norādīja Vītoliņš.

Turklāt Vītoliņam bažas radot jaunā koalīcija, kurai būtu problēmas ar 51 balss nodrošināšanu, lai apstiprinātu KNAB priekšnieku. "51 deputātu neviens nevar savākt, pat valdība nav savākusi. Kāpēc turpināt piedalīties šajā konkursā, ja izskatās, ka būs vēl viens. Es padomāšu," sacīja Vītoliņš.

Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane TV3 raidījumā "Nekā personīga" svētdien pieļāva, ka konkurss uz KNAB vadītāja amatu varētu beigties arī bez rezultāta. KNAB priekšnieka amata konkursa komisija trešdien, 26.oktobrī, paziņos konkursa rezultātus.

"Konkursa komisijā šo iespēju pārrunājām – ja komisija nespēs vienoties par pretendentu, kas būtu cienīgs ieņemt šo augsto amatu, apsveram arī iespēju ziņot, ka konkurss ir beidzies bez rezultāta," pastāstīja Dreimane.

Jau vēstīts, ka komisija nolēmusi virzīt padziļinātai vērtēšanai konkursa otrajā kārtā piecus pretendentus. Otrajai kārtai virzīts ekspolitiķis un bijušais iekšlietu ministrs Māris Gulbis un bijušais muitas vadītājs un pašreizējais uzņēmuma "Biznesa un juridiskā prakse" īpašnieks Kalvis Vītoliņš.

Otrajai kārtai izvirzīti 5 pretendenti

Par atbilstošiem pretendentiem uz KNAB priekšnieka amatu novērtēti un otrajai kārtai izvirzīti divi KNAB nodaļu vadītāji un viens KNAB nodaļas vadītāja vietnieks, proti, KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja Ilze Jurča, KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore un KNAB Valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļas vadītāja vietnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Pretendentu vērtēšanas komisiju vada VK direktore Dreimane, komisijā darbojas Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departamenta senators Artūrs Freibergs, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu