KNAB sāk lietu par invaliditātes kompensāciju izkrāpšanu (40)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada 28.jūlijā ir sācis kriminālprocesu par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti, lai atsevišķi Nacionālo bruņoto spēku (NBS) darbinieki saņemtu vienreizējas kompensācijas 10 000 līdz 30 000 latu apmērā no Aizsardzības ministrijas par dienesta laikā iegūtu invaliditāti, TVNET informēja KNAB.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka kāds bijušais NBS darbinieks pieprasījis no personām naudu 2500 līdz 3500 latu apmērā par invaliditātes piešķiršanas nokārtošanu.

Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka vairākas personas - bijušais NBS darbinieks, vienojoties ar privāta veselības aprūpes uzņēmuma arodslimību ārstu, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ārstu neirologu un Labklājības ministrijas Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas amatpersonu, - periodā no 2008.gada līdz 2010.gadam ir veikušas, iespējams, prettiesiskas darbības, lai tiktu nokārtota NBS darbinieku atvaļināšanās no dienesta veselības stāvokļa dēļ un tās saņemtu vienreizēju invaliditātes kompensāciju.

Četri aizdomās turētie

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu minētās četras personas par aizdomās turētām noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts, bet amatpersonai arī aizliegums pildīt amata pienākumus.

Lietas izmeklēšanā KNAB sadarbojies ar Aizsardzības ministriju.

KNAB aicina personas, kuras, invaliditātes statusa iegūšanas procesā ir saskārušās ar gadījumiem, kad tiek pieprasīti nelikumīgi maksājumi, ziņot KNAB.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu