Policija aizturējusi mašīnas īpašnieku, kurš centies izkrāpt naudu par nozagtu auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/gothgirl_1985

Valsts policija saņēmusi iesniegumu no kādas apdrošināšanas kompānijas, kurai radušās aizdomas par klientu - krāpnieku. Pagājušajā nedēļā policija aizdomās par krāpšanu aizturējusi 1975. gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais maldinājis apdrošināšanas kompāniju un centies izkrāpt atlīdzību par nozagtu automašīnu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde 2015. gada jūlijā bija saņēmusi iesniegumu no 1975. gadā dzimuša vīrieša, kurš informēja, ka viņam nozagta automašīna Lexus RX 350. Ņemot vērā, ka nozagtā automašīna bijusi apdrošināta, vīrietis vērsies apdrošināšanas kompānijā ar pieprasījumu izmaksāt atlīdzību.

Vīrietis, ļaunprātīgi neizpildot apdrošināšanas līguma prasības, maldinājis apdrošinātāju un uzrādījis neīstu un konkrētajai automašīnai neatbilstošu pretaizdzīšanas ierīci.

Apdrošinātāji to pamanījuši un, saprotot, ka vīrietis centies izkrāpt naudu aptuveni 27 tūkstošu eiro vērtībā, vērsušies policijā.

Izmeklēšanas laikā Valsts policijas Rīgas reģiona Kriminālpolicija noskaidroja vīrieša iespējamo atrašanās vietu un 18. februārī aizturēja 1975. gadā dzimušo vīrieti.

Šobrīd par krāpšanu, kas izdarīta lielā apmērā, ir sākts kriminālprocess.

Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu