Atvadīšanās no Jāņa Vaišļas notiks rīt Rīgas Krematorijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atvadīšanās no pasaules apceļotāja, radošās personības Jāņa Vaišļas notiks rīt, 16. janvārī, Rīgas Krematorijā pulksten 12:00, TVNET apstiprina Jāņa Vaišļas tuvs draugs, līdzceļotājs, uzņēmējs Māris Gailis.

Kaut arī atvadīšanās ceremonija notiks Rīgas Krematorijā, Vaišļa netiks kremēts, bet apglabāts Meža kapos.

Visi, kas vēlas atvadīties no Vaišļas, ir laipni gaidīti, uzsver Māris Gailis.

Jau rakstīts, ka naktī uz sestdienu, 9. janvārī, Berlīnes slimnīcā miris Jānis Vaišļa. Vaišļa Vācijas klīnikā atradās, lai tur veiktu dzīvības glābšanai nepieciešamo sirds transplantāciju.

Vaišļa uz Vāciju devās 5. janvārī, un viņam tika veiktas dažādas medicīniskas procedūras.

Viņa draugs Māris Gailis toreiz sacīja, ka, sazinoties ar Vaišļu, viņš norādījis, ka jūtoties labāk. Taču, nesagaidījis transplantācijai piemērotu donora sirdi, Latvijā pazīstamais ceļotājs miris.

Gailis norādīja, ka iepriekš vēl bija cerība un tika darīts viss, ko viņa atbalstītāji un draugi varēja, lai glābtu Vaišļas dzīvību, taču slimība izrādījās stiprāka.

Jautājums, ko darīt ar iepriekš saziedotajiem līdzekļiem Vaišļas ārstēšanai, tagad būs jāizlemj viņa ģimenei. Gailis pieļāva, ka tos varētu novirzīt kādam labdarības projektam.

Kā ziņots, Vaišļas dzīvības glābšanai saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro. Viņš sirga ar sirds amiloidozi, kas ir reta un dzīvībai bīstama slimība, tādēļ viņam bija steidzami nepieciešama sirds transplantācija.

Slimība Vaišļam tika atklāta pavisam nesen, un tā strauji progresēja. Viņa dzīvību varēja glābt, veicot sirds transplantāciju. Atrast donoru Latvijā tik īsā laikā varēja neizdoties, lai gan tādā gadījumā par transplantāciju maksātu valsts. Steidzamības dēļ donors bija jāmeklē visā Eiropā.

Lai Vaišļu uzņemtu rindā uz transplantāciju kādā no Eiropas klīnikām un veiktu transplantāciju, tika saziedoti nepieciešamie 120 000 eiro.

Portāls TVNET izsaka visdziļāko līdzjūtību Jāņa Vaišļas piederīgajiem un visiem viņa talanta cienītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu