TOP 10 dārgākie auto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Koenigsegg

Ja būtu jāizvēlas planētas mūsdienu dārgākie sērijveida ielas auto, no katra modeļa neņemot vairāk par vienu modifkāciju (lai topā nebūtu 10 dažādi Bugatti Veyron), lūk, kas sanāktu. Vismaz Digitaltrends.com skatījumā.

 
Foto: Publicitātes foto

Zenvo ST1

Aptuvenā cena: 1,1 miljons eiro.

Šis auto lielā mērā ir roku darbs un tiek ražots Dānijā. Tas apgādāts ar 6,8 litru V8 twin-turbo dzinēju, kurš attīsta vairāk nekā 1100 zirgspēkus. ST1 neapšaubāmi ir ātrs auto, taču vienā no populārā, bet nu jau pajukušā britu raidījuma Top Gear 21. sezonas sērijām Zenvo ST1 lika vilties ne vienu reizi vien - gan ar apļa laikiem Top Gear sacīkšu trasē, gan tehniskām problēmām, gan arī dzinēja aizdegšanos.

Foto: Publicitātes foto
 
Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari

Aptuvenā cena: 1,28 miljoni eiro.

Itāļu hipermašīna, kura apgādāta ar 6,3 litru V12 atmosfērisko motoru un HY-KERS enerģijas rekuperācijas sistēmu. Tā šī automobiļa kopējo jaudu paceļ līdz vairāk nekā 960 zirgspēkiem un dod iespēju 100 km/h sasniegt mazāk nekā 3 sekundēs un 200 km/h nepilnās 7 sekundēs. Līdz 300 km/h LaFerrari paātrinās apmēram 15 sekundēs.

Ražotājs šo ekskluzīvo Ferrari izlaidīs tikai 499 eksemplāros.

Foto: Ferrari
 
Foto: Pagani

Pagani Huayra

Aptuvenā cena: 1,28 miljoni eiro.

Horacio Pagani lolojums ir apgādāts ar AMG izstrādātu 6 litru V12 biturbo dzinēju, kurš attīsta 700 ZS un 1000 Nm. Huayra konstrukcijā izmantoti jaunākie kompozītmateriāli, titāns un oglekļa šķiedra, kā dēļ auto pašmasa ir salīdzinoši neliela - 1350 kilogrami. Tas nozīmē, ka auto ir patiesi veikls, un to rāda arī tehniskie dati - ar robotizētu septiņu pakāpju pārnesumkārbu aprīkotais Huayra spēj 100 km/h sasniegt 3,3 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir 370 km/h. Tā izveicību patiesībā ļoti labi pierāda arī augstāk minētā Top Gear testu trasē demonstrētais apļa laiks - viena apļa veikšanai seno inku vēja dieva vārdā nodēvētajam auto bija nepieciešama minūte un 13,8 sekundes jeb par trim sekundēm mazāk nekā planētas ātrākajam auto, 1200 ZS spēcīgajam Bugatti Veyron Super Sport.

Foto: Pagani
 
Foto: Aston Martin

Aston Martin One-77

Aptuvenā cena: 1,28 miljoni eiro.

Šis Aston Martin veikums ir apgādāts ar 7,3 litru V12 spēkstaciju, kas bez jebkādām mākslīgās elpināšanas ierīcēm attīsta 761 ZS un 750 Nm. 100 km/h auto sasniedz mazāk nekā 3,7 sekundēs, un tā maksimālais ātrums ir vairāk nekā 220 jūdzes jeb 354 kilometri stundā. Aston Martin One-77 izgatavots ierobežotā sērijā - pasaulē ir tikai 77 šādas automašīnas.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Foto: Aston Martin
 
Foto: Koenigsegg

Koenigsegg One:1

Aptuvenā cena: 1,83 miljoni eiro.

Par diviem miljoniem var nopirkt ļoti daudz vai arī tikai vienu auto - piemēram, Koenigsegg One:1. Šis zviedru brīnums ir uzņēmēja Kristiāna Kēnigsega un viņa inženieru komandas darba auglis, kurš apzīmējumu One:1 ieguvis, pateicoties īpatnējajai svara un jaudas attiecībai, kas ir precīzi 1:1. Proti, 1341 zirgspēku spēcīgais hiperauto sver tieši 1341 kilogramu. One:1 spēj 400 km/h sasniegt 20 sekundēs.

Foto: Koenigsegg
 
Foto: Ferrari

Ferrari F60 America

Aptuvenā cena: 2,3 miljoni eiro.

Atzīmējot sešdesmito gadskārtu, kopš Ferrari ir pārstāvēts Ziemeļamerikā, itāļu kompānija ir sagatavojusi jubilejas modeli F60 America. Uz F12 bāzes būvētais vaļējais auto par masveida produktu gan nekļūs - tas tiks izgatavots tikai 10 eksemplāros. Turklāt tie visi jau ir pārdoti.

F60 America ir pilnībā pārņēmis F12 tehniku un tas nozīmē, ka zem motora pārsega atrodas 6,2 litru V12 atmosfēriskais motors ar 740 ZS un 690 Nm. Lai arī dzinēja vilkme tiek novadīta tikai aizmugurējiem riteņiem, F60 America 100 km/h sasniedz 3,1 sekundē. Kāds ir īpašā auto maksimālais ātrums nav zināms, bet F12 Berlinetta paātrinājumu turpina līdz pat 340 km/h.

Foto: Ferrari
 
Foto: Mansory

Mansory Vivere Bugatti Veyron

Aptuvenā cena: 3,1 miljons eiro.

Mansory Vivere modifikācijas Bugatti Veyron ir vācu tūninga uzņēmuma Mansory veikums. Sākotnēji tas ir 1200 zirgspēku rodsters Grand Sport Vitesse, taču, viesojoties Mansory darbnīcā, iegūst jaunu oglekļa šķiedras virsbūvi, jaunu aerodinamisko elementu komplektu, citādāku zirga pakava formas radiatora režģi, jaunus LED lukturus, jaunu salonu. Tehniska rakstura izmaiņas gan netiek veiktas un tas nozīmē, ka Mansory Vivere aizvien ir 1200 zirgspēku motors, kurš ļauj paātrināties līdz vairāk nekā 400 kilometriem stundā pat bez jumta.

 
Foto: Publicitātes foto

W Motors Lykan Hypersport

Aptuvenā cena: 3,1 miljons eiro.

Šo auto Libānas kompānija W Motors izstrādājusi un būvējusi kopā ar vācu auto tūninga uzņēmuma RUF ekspertiem. Tas apgādāts ar Porsche 3,7 litru sešu cilindru opozītmotoru ar divām turbīnām un 750 zirgspēkiem un 1000 Nm, un spēj 100 km/h sasniegt 2,8 sekundēs. Lykan Hypersport maksimālais ātrums ir 390 km/h. Starp citu, viens Lykan Hypersport ir arī Abū Dabī policijas rīcībā.

 
Foto: Lamborghini

Lamborghini Veneno

Aptuvenā cena: 4,12 miljoni eiro.

Lamborghini Veneno ir ļoti ekskluzīvs Santagatas uzņēmuma automobilis, kura bāze ir sērijveida Aventador. Tas apgādāts ar 6,5 litru V12 dzinēju, kurš attīsta 750 zirgspēku jaudu. Sprints līdz 100 kilometriem stundā aizņem nieka 2,8 sekundes, savukārt maksimālais ātrums tiek sasniegts pie 355 kilometriem stundā. Jaudu pilnpiedziņas sistēmai novirza septiņu pakāpju ISR automātiskā ātrumkārba.

Veneno tika radīts, atzīmējot Lamborghini 50 gadu jubileju, un pārdošanai tika saražots vien trijos eksemplāros – zaļā, baltā un sarkanā krāsā, kuras simbolizēs Itālijas valsts karogu. Pelēkais eksemplārs, kas tika izrādīts 2013.gada Ženēvas auto izstādē, palika Lamborghini īpašumā un nonāca muzejā.

 
Foto: Koenigsegg

Koenigsegg CCXR Trevita

Aptuvenā cena: 4,4 miljoni eiro.

Jau iepriekš minētā zviedru uzņēmuma dārgākais auto - Koenigsegg CCXR Trevita - ir apgādāts ar 4,8 litru V8 divu kompresoru dzinēju. Tas maksimāli attīsta 1018 ZS un 1080 Nm, kas dod iespēju 100 km/h sasniegt 2,9 sekundēs. Divos eksemplāros uzbūvētā auto maksimālo ātrumu ražotājs apzīmē ar 410+ km/h.

Starp citu, vienu no šiem auto savulaik iegādājās 38 gadus vecais amerikāņu bokseris Floids Meivezers; viņa īpašumā ir eksemplārs Nr. 2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu