Saab īpašnieki saņēmuši elektroauto pasūtījumu 12 miljardu dolāru vērtībā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas elektrisko automašīnu nomas uzņēmums «Panda New Energy» pasūtījis 250 000 elektrisko automobiļu Zviedrijas autoražotāja «Saab» īpašniekiem - Ķīnas konsorcijam «National Electric Vehicle Sweden AB» (NEVS), teikts ceturtdien publiskotajā NEVS paziņojumā.

Pasūtījuma summa veido 12 miljardus dolāru (11 miljardus eiro).

Šis ir otrs pasūtījums šajā rudenī, ko saņēmis NEVS, kas saskāries ar būtiskām finanšu problēmām kopš tas tika izveidots 2012.gada jūnijā, lai pēc bankrota pārņemtu «Saab» aktīvus.

NEVS norāda, ka Ķīnas pasūtījums radīs darba vietas vairākiem simtiem cilvēku.

Uzņēmums līdz 2020.gada beigām piegādās «Panda New Energy» 150 000 «Saab 9-3» elektriskās automašīnas, kas tiks veidotas uz «Saab 9-3» sedana platformas. Vienošanās ietver arī 100 000 citu elektrisko automašīnu produktu un pakalpojumu, ko nodrošinās ar NEVS un tā īpašniekiem saistīti uzņēmumi.

«Panda New Energy» apņēmusies kļūt par pasaulē vienu no lielākajām elektrisko automašīnu nomas kompānijām.

«Saab» 2011.gada decembrī piedzīvoja bankrotu, un to 2012.gadā iegādājās NEVS, kas tika izveidots «Saab» aktīvu pārņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu