Kalē bēgļu nometnē parādījušies Benksija grafiti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Bēgļu nometnē Francijas ostas pilsētā Kalē parādījušies grafiti mākslinieka Benksija darbi, kuros norādīts, ka tehnoloģiju giganta «Apple» dibinātājs Stīvs Džobss esot bijis Sīrijas imigranta dēls.

Vienā no grafiti redzams Džobss, nesot agrīnu «Apple» datoru modeli. Benksijs norāda, ka Džobsa bioloģiskais tēvs esot sīrietis Abdulfata Džandali no Homsas, ko tagad nopostījis pilsoņu karš.

«Mums bieži liek domāt, ka migrācija izšķērdē valsts resursus, taču Stīvs Džobss bija sīriešu imigranta dēls,» teikts britu mākslinieka izdotajā paziņojumā. «»Apple» ir pasaulē pelnošākā kompānija. Gadā tā nodokļos samaksā septiņus miljardus dolāru. Tā pastāv tikai tāpēc, ka valstī tika uzņemts jauns vīrietis no Homsas.»

Džobsa bioloģiskie vecāki ir Džandali un Džoana Kerola Šīble, kuri 50.gados iepazinās Viskonsinas universitātē. Džobss nekad nav ticies ar savu bioloģisko tēvu. Viņu uzaudzināja Kalifornijas štatā dzīvojošais pāris Pols un Klāra Džobsi.

Citā grafiti Benksijs atdarinājis franču romantisma gleznotāja Teodora Žeriko gleznu «Medūzas plosts». Tajā attēlota grezna jahta ar uzrakstu «Mēs visi neesam vienā laivā».

Francijas valdība aprēķinājusi, ka Kalē ir apmēram 5000 migrantu.

Kā jau ziņots, Benksijs septembrī apņēmās nosūtīt uz Kalē kokmateriālus un armatūru, kas palikusi pēc izstādes «Dismaland» nojaukšanas. No tiem izveidotas 12 apmetnes un bērnu rotaļu laukums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu