Deputātiem šaubas par divu miljonu ES naudas apguvi Stradiņa slimnīcas projektā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas komisijas deputāti trešdien nav guvuši pārliecību, ka pilnībā tiks apgūts Eiropas Savienības (ES) fondu pieejamais finansējums Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecības projektā, aģentūrai BNS pastāstīja Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadītājs Andris Bērziņš.

Runa ir apmēram par divu miljonu eiro apguvi līdz šā gada beigām. Kopumā no ES fondiem būvniecības projektam pieejami 24 miljoni eiro.

«Cerības ir, ka varētu apgūt, bet 100% pārliecība nav,» teica komisijas vadītājs.

Par šo finansējumu plānots iegādāties celtniecības aprīkojumu, lai saskaņā ar projekta finansēšanas nosacījumiem, tēriņus atzītu par attiecināmiem.

«Uzdevām jautājumu, kas notiks gadījumā, ja fiksēs, ka aparatūra nav tā, kad izrādīsies, ka nevarēs attiecināt šos izdevumus. Paliek ap diviem miljoniem. Mūs interesēja, kam būs atbildība, ja divi miljoni būs jāatmaksā no valsts budžeta līdzekļiem,» jautā Bērziņš.

Projekta pārstāvji trešdien informējuši, ka būvei ir ielikti logi, ir arī apkure, bet jumta viena daļa vēl nav pabeigta.

Komisija regulāri iepazīstas ar būvniecības projekta gaitu, trešdien nolemjot, ka nākamgad prasīs no projekta komandas darba grafiku, lai būtu pārliecība, ka darbi netiks atstāti uz pēdējo brīdi.

Slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvdarbi, kā arī aprīkojuma, medicīnas iekārtu, mēbeļu ārstu birojiem un laboratorijām uzstādīšana un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras izveide jāpabeidz ne vēlāk kā līdz 2017.gada 31.martam. Savukārt slimnīcai un būvniekam «SBRE» jānodrošina, ka būvdarbi tiek pabeigti līdz 2016.gada 31.maijam.

Saeimas komisijas uzmanības centrā ir trīs ES fondu finansēti projekti - Krievu salas projekts, Stradiņa slimnīcas būvniecības projekts un gudronu dīķu attīrīšanas projekts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu