Dzintaru koncertzālē notiks koncerts «Vīns un mūzika. Spānija»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē 4. decembrī pirmo reizi notiks populārā un klausītāju atzinību iemantojušā cikla «Vīns un mūzika» koncerts, kas būs veltīts izsmalcinātajiem vīniem un mūzikai no Spānijas, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Kopā ar vīna bāru «Garage» klausītāji dosies garšas un mūzikas ceļojumā uz Spāniju. Pasākuma apmeklētāji varēs baudīt izsmalcinātos «Valenciso Rioja» spāņu vīnus, klausīties spāņu mūziku dziedātājas Marlēnas Keines, klarnetista Mārtiņa Circeņa un pianistes Agneses Egliņas izpildījumā.

Savukārt sarunās par vīnu un mūziku dalīsies vīna nama «Valenciso» eksporta direktors Diego Santana, vīna bāru «Garage» līdzīpašnieks Jānis Jenzis un Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Koncertu cikls «Vīns un mūzika» plašu klausītāju atsaucību guvis gan Spīķeru koncertzālē Rīgā, gan Rundāles pilī un Rēzeknes jaunajā koncertzālē «Gors». Tāpēc ar lielu prieku Dzintaru koncertzāle to piedāvā mūzikas un vīna baudītājiem arī Jūrmalā, vēstīja Pučka.

«Gan vīnu, gan mūziku iespējams baudīt vai arī ikdienišķi lietot. Taču tikai talanta un meistarības klātbūtnē gan vīns, gan mūzika spēj sniegt mums īstu baudījumu. Mūsu platuma grādos vēl daudz kam jānotiek, lai, līdzīgi kā senās kultūras zemēs, laba mūzikas ierakstu kolekcija atrastos katra nama goda vietā. Arī vīna baudīšanas un radīšanas mākslā vēl esam pašā ceļa sākumā. Strīds starp Apolonu un Dionīsu par to, kura no mākslām ir svarīgāka, iespējams, nekad netiks atrisināts. Tādēļ koncertsērijā «Vīns un mūzika» mēs apvienojam labāko, ko mums sniedz gan Apolona, gan Dionīsa pasaules,» klāstīja Dzintaru koncertzāles direktors Guntars Ķirsis.

Koncerts «Vīns un mūzika. Spānija» sāksies plkst.19.30. Koncertā mūziķu sniegumā varēs dzirdēt spāņu komponistu Pavlo Luna, Augustina Lara, Vinčenco di Kjara, Šavjera Montsalvadžes, Ruperto Čapi, Bēla Kovāča un citu autoru skaņdarbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu